Speculaas blondies

Nou, nog eentje dan, nog eentje dan! Nog een lekker sinterklaas recept voor dit jaar, de laatste. Ik heb dit weekend deze overheerlijke speculaas blondies gemaakt. Kijkende naar de kleur is er nog weinig ‘blond’ aan, maar qua structuur, mondgevoel en boterigheid is het zeker te weten een blondie. Het leuke van blondies vind ik dat je er zo veel mee kunt variรซren, qua vullingen en toppings. Ik zie blondies langskomen die bereid zijn met gesmolten boter en witte chocolade (beetje zoals de traditionele brownie ook gemaakt wordt), maar ook die gemaakt worden zoals ik hieronder heb beschreven. Ik weet niet perse wat goed of fout is, ik weet wel dat deze speculaas blondies echt heel lekker zijn, niet zo moeilijk zijn om te maken en heel snel verorberd zullen worden!

Speculaas blondies
Speculaas blondies

Speculaas blondies

Overheerlijke blondies met speculaasjes
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 16 stuks

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram zout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 8 speculaasjes in stukjes gebroken
  • Geschaafde amandelen

Topping

  • 100 gram witte chocolade
  • Vierkante bakvorm 20 x 20

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 โ„ƒ en bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Klop de roomboter samen met de suikers 5 minuten tot een zalvig geheel
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een geheel, voeg dan het zelfrijzend bakmeel met speculaaskruiden samen met het zout toe en mix het nog voor 2 minuten
  • Spatel de stukjes speculaas door het beslag en stort het in het bakblik en strijk glad, bestrooi daarna met een handje geschaafde amandelen
  • Bak de blondies in 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
  • Snijd de blondies in 16 gelijkmatige stukjes en smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie
  • Drizze daarna de witte chocolade over de blondies en laat deze in een koelere omgeving uitharden
Speculaas blondies
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating