Ga terug
+ servings
Speculaas blondies

Speculaas blondies

Overheerlijke blondies met speculaasjes
No ratings yet
Print Pin
Servings: 16 stuks

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram zout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 8 speculaasjes in stukjes gebroken
  • Geschaafde amandelen

Topping

  • 100 gram witte chocolade
  • Vierkante bakvorm 20 x 20

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 ℃ en bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Klop de roomboter samen met de suikers 5 minuten tot een zalvig geheel
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een geheel, voeg dan het zelfrijzend bakmeel met speculaaskruiden samen met het zout toe en mix het nog voor 2 minuten
  • Spatel de stukjes speculaas door het beslag en stort het in het bakblik en strijk glad, bestrooi daarna met een handje geschaafde amandelen
  • Bak de blondies in 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
  • Snijd de blondies in 16 gelijkmatige stukjes en smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie
  • Drizze daarna de witte chocolade over de blondies en laat deze in een koelere omgeving uitharden