Soms ben je gewoon toe aan comfortfood; oftewel pasta. Wat hier in huis favoriet is pasta, of spaghetti carbonara. Heerlijke romige pasta van kaas, eieren, spek en knoflook. Meer niet!
![carbonara](https://doortjeskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/09/DSC_0220-2-500x500.jpg)
![carbonara](https://doortjeskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/09/DSC_0220-2-500x500.jpg)
Spaghetti carbonara
Echt heerlijke comfortfood met knoflook en spek
Afdrukken
Pin
RatePorties: 4 porties
Dit heb je nodig:
- 400 gram spaghetti
- 4 eieren
- 2 tenen knoflook
- 75 gram Grana Padano geraspt
- 75 gram Parmigiano Reggiano geraspt
- 200 gram pancetta
- zwarte peper
- verse peterselie
- zout
Zo maak je het:
- Snijd de knoflook in kleine stukjes
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan (of een andere pan met een hoge rand) en fruit de knoflook hierin
- Voeg daarna de spekjes toe en bak ze knapperig, maar ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, zet daarna opzij
- Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe aan het water
- Kook de spaghetti 2 minuten korter dan staat beschreven op de verpakking
- Klop ondertussen de eieren los en roer daarna de geraspte kaas er door, houd een beetje apart voor over de pasta
- Zet de pan met spek weer op het vuur en schep de gekookte spaghetti bij de spekjes inclusief wat kookvocht
- Roerbak de spaghetti door de spekjes en knoflook samen met wat kookvocht voor circa 2 minuten en haal dan van het vuur
- Giet het eierkaasmengsel in de pan en roer meteen goed door tot er een smeuïge saus ontstaat, mocht het iets te droog zijn, voeg dan nog wat kookvocht toe
- Let op: door de hitte van de pan kan de ei gaan stollen, dus de pan niet meer op het vuur zetten en echt goed stevig doorroeren
- Serveer de spaghetti carbonara met wat verse peterselie en een flinke snuf zwarte peper
![carbonara](http://doortjeskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/09/DSC_0210-683x1024.jpg)
No Comments