Spaghetti carbonara

Soms ben je gewoon toe aan comfortfood; oftewel pasta. Wat hier in huis favoriet is pasta, of spaghetti carbonara. Heerlijke romige pasta van kaas, eieren, spek en knoflook. Meer niet! 

carbonara

Spaghetti carbonara

Echt heerlijke comfortfood met knoflook en spek
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 400 gram spaghetti
  • 4 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram Grana Padano geraspt
  • 75 gram Parmigiano Reggiano geraspt
  • 200 gram pancetta
  • zwarte peper
  • verse peterselie
  • zout

Zo maak je het:

  • Snijd de knoflook in kleine stukjes
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan (of een andere pan met een hoge rand) en fruit de knoflook hierin
  • Voeg daarna de spekjes toe en bak ze knapperig, maar ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, zet daarna opzij
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe aan het water
  • Kook de spaghetti 2 minuten korter dan staat beschreven op de verpakking
  • Klop ondertussen de eieren los en roer daarna de geraspte kaas er door, houd een beetje apart voor over de pasta
  • Zet de pan met spek weer op het vuur en schep de gekookte spaghetti bij de spekjes inclusief wat kookvocht
  • Roerbak de spaghetti door de spekjes en knoflook samen met wat kookvocht voor circa 2 minuten en haal dan van het vuur
  • Giet het eierkaasmengsel in de pan en roer meteen goed door tot er een smeuïge saus ontstaat, mocht het iets te droog zijn, voeg dan nog wat kookvocht toe
  • Let op: door de hitte van de pan kan de ei gaan stollen, dus de pan niet meer op het vuur zetten en echt goed stevig doorroeren
  • Serveer de spaghetti carbonara met wat verse peterselie en een flinke snuf zwarte peper
carbonara
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating