Ga terug
+ servings
carbonara

Pasta carbonara

De enige echte!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 400 gram Pasta spaghetti
  • 4 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 150 gram Pecorino geraspt
  • 200 gram guanciale anders pancetta
  • zwarte peper
  • zout

Zo maak je het:

  • Verwijder het zwoerd van de guanciale, snijd deze in kleine blokjes, zet een hapjespan op het vuur en bak hierin de blokjes spek in het eigen vet
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe aan het water, kook dan de pasta zoals staat beschreven
  • Klop ondertussen in een kom de eidooiers en ei met een garde los en iets wat luchtig en roer daarna de geraspte kaas er door, houd een beetje apart voor over de pasta, giet wat van het spekvet bij de eieren, klop nog even door en voeg ook nog wat zwarte peper toe
  • Haal de pasta van het vuur zodra deze gekookt is, voeg een jus lepel van het kookvocht bij de eieren, roer goed door en pak dan de pasta met een tang en doe deze bij de eieren, roer goed door, door de hitte zal de saus zich binden aan de pasta
  • Roer als laatste de gebakken blokjes guanciale door de pasta en serveer het met nog wat extra geraspte pecorino en zwarte peper

Notities

Gooi het kookvocht niet weg, deze kan je nog goed gebruiken wanneer je je saus iets romiger wilt hebben. Voeg dan beetje kookvocht toe, roer door en je saus is weer heerlijk romig!