Slagroomtaartjes

Slagroom en Dorien, dit is toch wel een match made in heaven. Ik vind slagroom zo ontzettend lekker! Vroeger wilde ik altijd al de garde aflikken als mijn moeder slagroom had geklopt, en nu als ik zelf slagroom heb geklopt, doe ik het nog steeds. Heerlijk! Daarom is slagroomtaart ook echt een van mijn favoriete taarten. Ik heb al een recept voor slagroomtaart op de site staan, maar ik had juist zin in iets schattigs en kleins. Ook had ik verschillende toppings voor de zijkanten waardoor ik niet kon kiezen. Dan maar meerdere mini slagroomtaartjes met verschillende buitenkanten.  Genoeg gebazeld, hier het recept!

SLAGROOMTAARTJES 

Voor circa 8 a 9 taartjes

Ingrediënten:
Biscuit
– 4 eieren
– 120 gram suiker
– 8 gram vanillesuiker
– 90 gram bloem
– 30 gram maizena 

Trempeersiroop
– 50 ml water
– 50 gram suiker
– 1 tl vanille-essence of scheut marasquin

Vulling & afwerking
– 500 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 4 el suiker
– Aardbeien- of frambozenjam
– Vers fruit
– Chocolaatjes
– Nougatinenootjes, chocoladerasp of chocoladekrullen

+ bakringen circa 7 cm diameter en 7 cm hoog, spuitzak met gekarteld spuitmondje

slagroomtaartjes

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de bakringen in
  2. Biscuit: klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker lichtgeel luchtig, dit duurt circa 10 minuten
  3. Zeef de bloem en maizena boven het beslag en spatel dit door de eieren tot alles goed gemengd is, maar probeer er niet teveel lucht uit te slaan
  4. Vul de ringen tot het midden met het beslag en bak de biscuits gaar in circa 25 minuten, laat wat afkoelen en verwijder uit de ringen, laat daarna verder afkoelen
  5. Trempeersiroop: breng het water met de suiker aan de kook, laat 2 minuten doorkoken en haal van het vuur, breng daarna op smaak met de vanille essence of marasquin 
  6. Vulling: klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room
  7. Afwerking: snijd de biscuits door de midden, doe wat trempeersiroop op de onderkant, besmeer met wat jam en slagroom, leg daarna de bovenkant erop 
  8. Doe de garnering van de taartjes op een bordje 
  9. Besmeer de taartjes met een dun laagje slagroom aan de buitenkant en bovenkant en haal voorzichtig door de garnering heen
  10. Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de resterende slagroom en versier de bovenkant hiermee
  11. Was en snijd het verse fruit en maak de taartjes hiermee af, garneer eventueel met een chocolaatje
  12. Laat de taartjes eventjes opstijven in de koelkast

Eet smakelijk!

 

slagroomtaartjes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • Abby
    29 september 2020 at 23:19

    ik heb deze taartjes nog niet gemaakt maar het zal niet lang meer duren.
    ik bak zo graag onze taartjes hier in amerika maar kan de ingridience niet altyd vinden.
    zo ik ga maar eens zien hoe het gaat aflopen met uwe gebak.

    Hartelyk bedankt om uwe mooie recepten te kunnen lezen

    Groetjes.

    Reply

Leave a Reply