Slagroomtaart

Slagroomtaart

Slagroomtaart, wisten jullie dat deze taart de taart der taarten wordt genoemd? Ik niet, maar ik snap enigszins wel waarom deze taart deze titel krijgt. Ik ben gek op slagroomtaart. Ik heb dit echt van mijn vader, want hij neemt eigenlijk altijd slagroomtaart als deze er is. Ik vind deze taart zo lekker, dat ik hem vroeger eigenlijk al heel vaak probeerde te maken, maar ik wist niet hoe. Hij mislukte eigenlijk ook altijd. Nu ik gelukkig iets meer bakkennis heb vervaardigd, vond ik het tijd worden om nogmaals een poging te wagen. Et voila! Hier is 'ie dan!

Ik heb heel erg lopen twijfelen over de vulling. In de ene taart zit een laagje bakkersroom, de ander heeft het weer niet. Ik heb gekozen voor een vulling van frambozenjam, slagroom en verse aardbeitjes. Maar hierin hebben jullie de volledige vrijheid! Wil je de taart vullen met bakkersroom: hier het recept! 

 

slagroomtaart

slagroomtaart

Voor circa 10 tot 12 lekkerbekken

Ingrediënten:
Biscuit: 
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 110 gram bloem
- 35 gram maïzena

Vulling & topping: 
- 1 liter slagroom
- 500 gram mascarpone
- 4 zakjes klopfix
- 8 el suiker
- Nougatinenootjes
- Frambozenjam
- Fruit
- Chocolaatjes
- Verse aardbeien

Trempreersiroop: 
- 200 gram suiker
- 150 gram water

+ taartpan 24 cm diameter, spuitzak met gekarteld spuitmondje

 

Bereiding:

  1. Biscuit: 1. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker luchtig, circa 10 minuten op middelhoge stand. Het beslag moet gaan schuimen, ongeveer de dikte hebben van bijna opgeklopte slagroom
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  3. Zeef de bloem met maïzena boven de kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel, niet te lang, anders ontsnapt alle lucht
  4. Vet de taartvorm in met boter en bebloem deze
  5. Giet het beslag in de vorm
  6. Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven 30 tot 35 minuten, goudbruin, gaarheid kan je testen door op de taart te drukken, deze moet rustig terugveren
  7. Laat de taart paar minuten afkoelen in de vorm, stort hem daarna op het rooster en laat het biscuit volledig afkoelen, snijd daarna in 3 gelijkmatige plakken
  8. Trempreersiroop: breng de suiker met het water aan de kook en laat 1 minuut doorkoken totdat de suiker is opgelost, laat het afkoelen, pas op: erg heet! Voeg eventueel nog wat drank toe voor een lekkere smaak (Kirsch, rum, marasquin) doe dit nadat de siroop heeft gekookt
  9. Doe met een kwast wat van de trempeersiroop op de plakken biscuit, zodat deze niet uitdrogen
  10. Klop de slagroom met de mascarpone, 8 el suiker en klopfix tot een stevig room
  11. Pak de onderste plak biscuit en besmeer deze met een laagje frambozenjam en bedek deze met een laagje slagroom
  12. Bedek deze met de middelste plak biscuit en besmeer deze met een dun laagje slagroom
  13. Was en snijd de aardbeien in dunne plakjes en beleg de slagroom hiermee, bedek wederom met een laagje slagroom
  14. Dek af met de bovenste plak biscuit en bestrijk de gehele taart met slagroom, houd nog voldoende over voor de rozetten slagroom
  15. Druk de nougatinenootjes op de zijkant van de taart, het is even geklieder, maar ik vind dit eigenlijk het makkelijkste!
  16. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit 12 mooie rozetten op de taart
  17. Versier de taart met het fruit en de chocolaatjes

Eet smakelijk! 

slagroomtaart
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *