Het is niet meer te ontkennen: het is herfst! Het regent, het waait en de blaadjes vallen van de bomen. Dat betekent dat de Sint ook weer bijna in het land is! Dus voor deze zondag heb ik een heerlijk lekker herfstachtig Sinterklaastoetje gemaakt.
Dit heb je nodig:
- 10 speculaasjes
- 30 chocoladekruidnoten wit, melk en puur
- schuddebuikjes
- 8 kruidnoten
- 1 kleine reep pure chocolade
- 350 milliilter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels suiker
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- eventueel wat stukjes mandarijn
Verder
- 4 mooie glaasjes
- spuitzak met glad spuitmondje
Zo maak je het:
- Verkruimel de speculaasjes in de keukenmachine of doe de speculaasjes in een afgesloten zakje en rol ze fijn met een keukenroller, leg de kruimels weg
- Hak de chocoladekruidnoten tot kleine stukjes en leg deze ook weg, bewaar een aantal voor straks
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en roer daarna 4 eetlepels Griekse yoghurt er door heen, doe deze in een spuitzak met spuitmondje
- Pak nu de glaasjes erbij
- Vul de bodem met een laagje speculaaskruimels en spuit een laagje van de slagroom bovenop de kruimels
- Voor eventueel wat frisheid: voeg dan wat stukjes mandarijn toe
- Bedek met een laagje gehakte chocoladekruidnoten en spuit vervolgens weer een laagje van de slagroom hierboven op
- Rasp nu wat van de pure chocolade boven op het toetje en versier het met de schuddebuikjes, kruidnoten en een chocoladekruidnoot
2 Comments
Marij
18 oktober 2021 at 14:50Hoeveel mascarpone gebruik je in dit recept? Ik zie het wel in de receptbeschrijving staan, maar niet bij de ingredienten.
Dorien
27 oktober 2021 at 10:34Aangepast!