Rijssens hartje

Hebben jullie wel eens gehoord van het Rijssens hartje? Het is een speculaashart versierd met glazuur en botercrème. Echt speciaal voor Sinterklaas te verkrijgen. Zoals de Bossche bol van Jan de Groot in Den Bosch de specialiteit is, is het Rijssens hartje het voor Rijssen. 

 

RIJSSENS HARTJE 

Voor 8 stuks

Ingrediënten:
Speculaas
– 1/2 recept speculaasbrok

Witte chocoladebotercrème
– 350 gram roomboter op kamertemperatuur
– 200 gram witte chocolade
– 1 tl vanille essence

Topping
– 125 gram wit glazuur
– Paar ontdooide diepvriesframbozen
– Chocolaatjes

+ spuitzak met gekarteld spuitmondje, hart vorm uitsteker circa 7 cm groot

Rijssens hartje

Bereiding: 

  1. Bereid het speculaasdeeg (halveer het recept) zoals beschreven staat in dit recept
  2. Verpak het deeg in plastic folie en laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  4. Rol het deeg uit tot een plak van circa 3 mm dik en steek hierin de hartjes uit en leg deze op het bakpapier
  5. Bak de hartjes in circa 20 minuten gaar en laat ze op een rooster afkoelen
  6. Verwarm de glazuur, druk in een zeefje wat sap uit de frambozen, roer goed door elkaar en smeer dit op de speculaashartjes, laat hard worden
  7. Botercrème: klop de roomboter wit en zacht, smelt ondertussen de chocolade au bain marie en laat deze afkoelen
  8. Voeg beetje bij beetje de gesmolten chocolade en de vanille essence toe aan de botercrème tot alles goed gemengd is 
  9. Vul een spuitzak met de botercrème en versier de hartjes met een mooie rand crème en een lekker chocolaatje

Eet smakelijk!

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

2 Comments

  • Jessica Ooms
    25 november 2020 at 15:11

    Wat grappig! Ik woon naast Rijssen dus ken ze heel goed ?. Als het de trouwdag was van opa en oma dan kregen we ons eerste hartje (30 oktober) Zo lekker ?.
    Een aanrader voor wie ze niet kent.
    En ook lekker met botercreme met iets mokka smaak.

    Reply
  • Ingrid Wennemers
    9 december 2020 at 21:40

    Jaaaaaaaa ?zo lekker. Wij wonen ook naast Rijssen en de bakkers bij ons bakken ze ook. Echt een lekkernij tijdens Sinterklaas. Elk jaar met pakjes avond verzorgt mijn moeder de hartjes bij de koffie?

    Reply

Leave a Reply