Pulled pork, een echte verwennerij. Om pulled pork te maken wordt vaak gebruik gemaakt van de varkensnek: procureur. Dit gedeelte van de varken is lekker vet en mals, perfect hiervoor! Helaas is dit gedeelte vaak slecht te vinden in de supermarkt, maar is vast te bestellen bij de slager.
Om pulled pork te maken heb ik een stuk vlees van 2,5 kilo ingewreven met een dry rub en heb deze een nacht laten intrekken in de koelkast. Zo krijgt het vlees zelf ook een heerlijke smaak!
Mocht 2,5 kilo teveel zijn: je kan het altijd halveren en invriezen, maar ik heb het hele stuk bereid en meerdere porties pulled pork ingevroren.
Pulled pork uit de slowcooker
Dit heb je nodig:
Dry rub
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel zwarte peper
- 2 theelepels gemalen mosterdzaad
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uipoeder
- Zout
Vlees
- 2,5 kilo procureur of schouderkarbonades
- 100 milliliter barbequesaus
- 2 uien gehalveerd
Zo maak je het:
Dry rub
- Meng de kruiden met elkaar en wrijf het vlees hiermee in, wikkel in plastic folie en laat voor minstens een nacht in de koelkast
Slowcooker
- Doe de gehalveerde uien en de barbecuesaus in de slowcooker en doe het vlees hierin, halveer eventueel het vlees als het niet past
- Stel de slowcooker in voor 8 uur op low
- Haal het vlees uit de slowcooker en trek het met 2 vorken uit elkaar
- Serveer met een flinke dot barbecuesaus
No Comments