Praline mousse

Zoals je misschien al weet ben ik gek op witte chocola met hazelnootpraliné, zo’n reep moet niet bij mij in de buurt liggen, want dan gaat hij op. Het heeft even geduurd voordat ik wist dat deze chocolade ook erg lekker is om te verwerken in baksels. Zo heb ik al eens tartelettes gemaakt geïnspireerd op deze heerlijke repen, echt een aanrader trouwens. Maar zo kan je deze reep ook gebruiken voor een lekkere snelle praline mousse met maar 3 ingrediënten! Klinkt dit niet ideaal voor als je op zoek bent naar een makkelijk, maar vooral overheerlijk nagerecht?

Praline mousse
Praline mousse

Praline mousse

Een makkelijk toetje dat ook nog eens heel lekker smaakt!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 250 gram witte chocolade met praline
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Hazelnoot krokant en witte chocolade ter decoratie

Zo maak je het:

  • Smelt de chocolade au bain marie en klop ondertussen in een andere kom de slagroom samen met de suiker tot een luchtig en stevig room
  • Laat de chocolade afkoelen en spatel deze door de opgeklopte slagroom
  • Vul een spuitzak met de mousse en verdeel dit over 4 dessertglazen en zet ze in de koelkast om op te stijven, circa 2 uur
  • Gebruik de overige reepjes chocolade ter garnering van de toetjes en versier de toetjes met het hazelnootkrokant en stukjes witte chocolade
Praline mousse
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating