Afgelopen week hebben wij nog even kunnen genieten van de nazomer. Komende week schijnt de temperatuur te dalen en is de herfst toch echt begonnen. Tijd om de speculaaskruiden weer uit het hoekje van de kruidenla te halen om hier iets lekkers mee te maken. Vorige week maakte ik deze kwarkpannenkoekjes met speculaas. Ik had nog een bak vanillekwark liggen, maar die vond ik echt niet lekker. Zonde om weg te gooien, dus dan gebruiken we ze maar voor deze goedvullende pannenkoekjes, uitermate geschikt als ontbijt. Om het nog even wat lekkerder te maken heb ik de pannenkoekjes getopt met gekaramelliseerde appeltjes en schuddebuikjes, want he, waarom zou ik dit niet doen?!
Dit heb je nodig:
Pancakes
- 100 gram bloem
- 1 ei
- 350 gram vanille kwark
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 theelepel bakpoeder
Topping
- 2 grote appels
- klontje roomboter
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels bruine suiker
- Schuddebuikjes
Zo maak je het:
Gekaramelliseerde appels
- Schil de appels en snijd deze in blokjes
- Verhit een pan en doe hier de roomboter in, voeg zodra deze gesmolten is de appelblokjes toe en bak de appeltjes tot ze wat zachter zijn
- Bestrooi dan de appeltjes met kaneel en suiker, roer goed door elkaar heen en laat het dan karamelliseren, zet daarna het vuur uit
Pancakes
- Meng alle ingrediƫnten voor de pannenkoekjes door elkaar heen
- Verhit wat boter in een koekenpan en schep met behulp van een ijslepel de pannenkoekjes in de pan
- Draai de pannenkoekjes om zodra de onderkant mooi is gebakken en bak ook de andere kant gaar en goudbruin
- Serveer de pannenkoekjes met de gekaramelliseerde appeltjes en schuddebuikjes
No Comments