Ga terug
–+ servings
Kwarkpannenkoekjes met speculaas

Kwarkpannenkoekjes met speculaas

No ratings yet
Print Pin
Servings: 8 stuks

Dit heb je nodig:

Pancakes

  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 350 gram vanille kwark
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel bakpoeder

Topping

  • 2 grote appels
  • klontje roomboter
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Schuddebuikjes

Zo maak je het:

Gekaramelliseerde appels

  • Schil de appels en snijd deze in blokjes
  • Verhit een pan en doe hier de roomboter in, voeg zodra deze gesmolten is de appelblokjes toe en bak de appeltjes tot ze wat zachter zijn
  • Bestrooi dan de appeltjes met kaneel en suiker, roer goed door elkaar heen en laat het dan karamelliseren, zet daarna het vuur uit

Pancakes

  • Meng alle ingrediënten voor de pannenkoekjes door elkaar heen
  • Verhit wat boter in een koekenpan en schep met behulp van een ijslepel de pannenkoekjes in de pan
  • Draai de pannenkoekjes om zodra de onderkant mooi is gebakken en bak ook de andere kant gaar en goudbruin
  • Serveer de pannenkoekjes met de gekaramelliseerde appeltjes en schuddebuikjes