Ja daar is ze weer met een heerlijk recept met passievrucht en mango, namelijk passievrucht hangop met mango! Alsof ik nog niet genoeg recepten had met deze combi, nee hoor, deze past er perfect tussen. Ik heb een voorliefde voor deze combie, een liefde voor toetjes uit glas en ook nog eens liefde voor hangop. Dat maakt dus dit heerlijke friszoet toetje. Ga jij hem ook eens maken?


Dit heb je nodig:
Hangop
- 2 liter volle yoghurt
- 250 milliliter slagroom ongeklopt
- 3 eetlepels suiker
Passievrucht coulis
- 250 gram diepvries passievrucht ontdooit
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel maizena + water
Verder
- 1 pot passievrucht curd
- 1 rijpe mango in kleine blokjes gesneden
- Spuitzak
- Witte chocolade druppeltjes of rasp
- 6 dessertglazen
- Kom, vergiet en theedoek
Zo maak je het:
Hangop
- Bereid de hangop de avond van te voren; zet de vergiet op de kom en leg een schone theedoek in de vergiet
- Giet de yoghurt in de theedoek en dek af met plastic folie, zet voor een nacht in de koelkast
- Haal de dag daarna de dikke yoghurt uit de theedoek en doe deze in een kom
- Klop de slagroom samen met de suiker luchtig en stevig en doe deze bij de yoghurt, klop met een mixer kort door elkaar, zet even terug in de koelkast
Passievrucht coulis
- Doe de ontdooide passievruchtblokjes in een steelpannetje, voeg 1 eetlepel suiker toe en breng het aan de kook
- Maak een papje van 1 tl maizena en wat water en giet dit in het pannetje, blijf verhitten en roeren tot het mooi is ingedikt, laat daarna helemaal afkoelen
Opbouwen
- Doe op de bodem een laagje passievruchtcurd met wat blokjes mango en spuit daarop een laagje hangop, dit gaat het makkelijkste met een spuitzak
- Doe daarop een laagje coulis, wederom een laagje hangop en sluit af met nog wat mango, beetje coulis en witte chocolade
- Bewaar de toetjes in de koelkast


No Comments