Ga terug
+ servings
Passievrucht hangop met mango

Passievrucht hangop met mango

No ratings yet
Print Pin
Servings: 6 toetjes

Dit heb je nodig:

Hangop

  • 2 liter volle yoghurt
  • 250 milliliter slagroom ongeklopt
  • 3 eetlepels suiker

Passievrucht coulis

  • 250 gram diepvries passievrucht ontdooit
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel maizena + water

Verder

  • 1 pot passievrucht curd
  • 1 rijpe mango in kleine blokjes gesneden
  • Spuitzak
  • Witte chocolade druppeltjes of rasp
  • 6 dessertglazen
  • Kom, vergiet en theedoek

Zo maak je het:

Hangop

  • Bereid de hangop de avond van te voren; zet de vergiet op de kom en leg een schone theedoek in de vergiet
  • Giet de yoghurt in de theedoek en dek af met plastic folie, zet voor een nacht in de koelkast
  • Haal de dag daarna de dikke yoghurt uit de theedoek en doe deze in een kom
  • Klop de slagroom samen met de suiker luchtig en stevig en doe deze bij de yoghurt, klop met een mixer kort door elkaar, zet even terug in de koelkast

Passievrucht coulis

  • Doe de ontdooide passievruchtblokjes in een steelpannetje, voeg 1 eetlepel suiker toe en breng het aan de kook
  • Maak een papje van 1 tl maizena en wat water en giet dit in het pannetje, blijf verhitten en roeren tot het mooi is ingedikt, laat daarna helemaal afkoelen

Opbouwen

  • Doe op de bodem een laagje passievruchtcurd met wat blokjes mango en spuit daarop een laagje hangop, dit gaat het makkelijkste met een spuitzak
  • Doe daarop een laagje coulis, wederom een laagje hangop en sluit af met nog wat mango, beetje coulis en witte chocolade
  • Bewaar de toetjes in de koelkast