Of ik nog niet genoeg sinterklaasrecepten heb op de blog? Nee, zeker niet! Er kan er zeker nog wel eentje bij, dus bij deze het recept voor deze kruidnootjes mousse. Een lekker dessert om eens goed van te genieten op bijvoorbeeld pakjesavond! Ook hier heb ik weer gebruik gemaakt van de kruidnootjes pasta van de Appie, ik vind ‘m lekker en ook nog eens makkelijk. Qua kosten is een zak naturel kruidnootjes wel goedkoper, maar goed, gemak dient de mens toch?
Dit heb je nodig:
- 125 gram kruidnoten
- 350 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels suiker
- 3 eetlepels kruidnootjes pasta
- 1 eetlepel speculaaskruiden
Topping
- Geschaafde amandelen
- Mini kruidnootjes of schuddebuikjes
Verder
- 6 dessertglaasjes
- 2 spuitzakken + 2 spuitmondjes
Zo maak je het:
- Verkruimel de kruidnoten tot grove kruimels en verdeel deze over de bodem van de glaasjes
- Klop de slagroom samen met met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, schep dan ongeveer 1/3e eruit en zet dit aan de kant
- Doe dan de kruidnootjes pasta en speculaaskruiden bij de 2/3e van de slagroom en klop tot alles goed gemengd is
- Vul een spuitzak met de kruidnootjes mousse en de andere met de slagroom
- Verdeel dan de kruidnootjes mousse over de 6 glazen en versier deze met de slagroom
- Versier vervolgens de toetjes met de mini kruidnootjes, geschaafde amandelen en eventueel nog wat extra sinterklaasversiering
No Comments