Ga terug
+ servings
Kruidnootjes mousse

Kruidnootjes mousse

Het recept voor 6 heerlijke toetjes
No ratings yet
Print Pin
Servings: 6 stuks

Dit heb je nodig:

  • 125 gram kruidnoten
  • 350 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels kruidnootjes pasta
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Topping

  • Geschaafde amandelen
  • Mini kruidnootjes of schuddebuikjes

Verder

  • 6 dessertglaasjes
  • 2 spuitzakken + 2 spuitmondjes

Zo maak je het:

  • Verkruimel de kruidnoten tot grove kruimels en verdeel deze over de bodem van de glaasjes
  • Klop de slagroom samen met met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room, schep dan ongeveer 1/3e eruit en zet dit aan de kant
  • Doe dan de kruidnootjes pasta en speculaaskruiden bij de 2/3e van de slagroom en klop tot alles goed gemengd is
  • Vul een spuitzak met de kruidnootjes mousse en de andere met de slagroom
  • Verdeel dan de kruidnootjes mousse over de 6 glazen en versier deze met de slagroom
  • Versier vervolgens de toetjes met de mini kruidnootjes, geschaafde amandelen en eventueel nog wat extra sinterklaasversiering