Knoflookbrood met kaas

Knoflookbrood met kaas

knoflookbrood

Ik kreeg een aantal weken geleden de Foodybox van Kroon op het Werk. In deze box zat een stuk heerlijke romige Jerseykaas. Deze kaas wordt gemaakt van de melk van de jersey koeien. Toen ik nadacht in wat voor recept ik deze kaas zou verwerken, dacht ik eerst aan kaasstengels. Ondanks dat deze heel lekker zijn, wilde ik toch iets meer uitdaging, dit om de kaas echt tot zijn recht te laten komen. Dus na wat gepinterest en wat aanpassingen kwam ik op dit knoflookbrood met kaas, en oooh wat is ie lekker! Heerlijk luchtig zelfgemaakt brood gebadderd in kruidenboter en omhult met kaas! Genoeg gebazeld: hier het recept voor zelfgemaakt knoflookbrood met kaas. Het recept voor het brooddeeg heb ik van Levine haar foodblog.

KNOFLOOKBROOD MET KAAS

ingrediënten:
Brooddeeg
– 500 gram tarwebloem
– 325 gram melk (20-25 graden Celsius)
– 6 gram droge gist
– Vitamine c pilletje (80 mg) verpulvert
– 10 gram zout
– 30 gram zachte roomboter
– 1 el knoflookpoeder

Garnering
– 100 gram kruidenboter
– 150 gram romige kaas

+ springvorm 22 cm

knoflookbrood

Bereiding: 

  1. Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed met deeghaak 10-15 minuten tot een egaal deeg. Het deeg is goed als je er een vliesje van kunt trekken (Het is ook goed met de hand goed te kneden!)
  2. Bol het deeg op en leg deze in een licht ingevette kom van zonnebloemolie, draai 1 keer om zodat alle kanten bedekt zijn met olie en dek af
  3. Laat het deeg 60 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plaats
  4. Stort het deeg op een ingevette plaats en laat 15 minuten afgedekt liggen
  5. Rol het deeg op tot een lange slang en snijd er plakjes af van circa 1,5 cm breed en bol deze op tot kleine balletjes
  6. Smelt de kruidenboter in een steelpannetje en doe deze in een grote kom
  7. Doe de bolletjes deeg hierin en roer zodat al het deeg is omringt door kruidenboter
  8. Rasp de kaas en doe 100 gram hiervan door het deeg, roer goed door
  9. Bekleed de springvorm met bakpapier en vul deze met de bolletjes deeg van binnen naar buiten uit
  10. Dek af en laat circa 30 minuten rijzen totdat het deeg in omvang verdubbeld is
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)
  12. Bestrooi het brood met de overige kaas
  13. Bak het brood gaar in circa 35-45 minuten, het brood klinkt hol wanneer je er op klopt
  14. Bewaar het brood in een luchtdichte zak

Eetsmakelijk! 

knoflookbrood
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

5 Comments

  • Cornelieke
    8 november 2017 at 18:10

    Hoi, wat een leuk recept. Ziet er verrukkelijk uit.

    Waarom zit dat vitamine C pilletje er ?

    Nog nooit in een recept verwerkt. Ik ben benieuwd,

    gr,
    Cornelieke

    Reply
    • Dorien
      10 november 2017 at 13:45

      Vitamine c is een ‘natuurlijke’ broodverbeteraar en zorgt ervoor dat het brood langer luchtig blijft.

      Reply
  • Yvonne
    8 november 2017 at 22:24

    Vanwaar het vitaminepilletje?

    Reply
    • Dorien
      10 november 2017 at 13:45

      Het vitaminepilletje is een ‘natuurlijke’ broodverbeteraard. Dit zorgt voor een luchtig brood die ook wat langer luchtig blijft!

      Reply
  • Myrthe
    23 november 2017 at 18:29

    Wat grappig van de vitamine C, die truc kende ik nog niet.

    Reply

Leave a Reply