Met die warme temperaturen van afgelopen dagen is het toch echt officieel zomer! Dus het seizoen van barbecueën en picknicken is van start gegaan. Ik vind het lekker om naast de BBQ ook salades te eten, maar dan natuurlijk wel de zelfgemaakte! Huzarensalade is trouwens echt heel makkelijk om te maken en je kan het ook gelijk in grote hoeveelheid maken als je veel eters over de vloer krijgt.
Dit heb je nodig:
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 10 eetlepels yogonaise
- 250 gram hamblokjes
- 200 gram doperwtjes diepvries
- 4 grote augurken in kleine stukjes
- 2 eetlepels zilveruitjes gehalveerd
- 1 eetlepel dijonmosterd
- Klein bosje lente ui
- Zout en peper
Garnering
- 2 gekookte eitjes
- Augurkjes
- Zilveruitjes
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook deze met wat zout gaar. Spoel af met koud water en laat afkoelen
- Kook de erwtjes beetgaar en laat afkoelen
- Stamp de aardappelblokjes iets platter, maar niet super glad, er mag echt nog wel structuur in zitten
- Roer de yogonaise en mosterd door de aardappels
- Snijd de augurk, uitjes en lente ui in stukjes en roer deze door de aardappels
- Roer als laatste de erwten en hamblokjes door de salade en breng op smaak met zout en peper
- Doe de salade op een mooi bord en garneer met plakjes gekookt ei, augurkjes, zilverui enzovoort…
No Comments