Aardbeiensoezen

Zo, hier ben ik weer. Het is even geleden dat ik een nieuw recept gepost heb. Maar dit vanwege wel een heel leuke reden, want ik ben zwanger! Maar hierdoor ben ik ontzettend moe en helemaal niet in staat om te bakken en de energie om een recept te posten is ook ver te zoeken. Maar deze zomerse dagen dwingen mij om het recept voor deze aardbeiensoezen te posten. Want wat past nu meer bij de zomer dan aardbeien? En dan vooral in combinatie met slagroom in soezen.

Deze aardbeiensoezen bevatten niet alleen slagroom, maar ook een lekkere laag bakkersroom, verse aardbeien maar ook beetje aardbeienjam/saus. Dit maakt de soes nèt even wat spannender.

Aardbeiensoezen
Aardbeiensoezen

Aardbeiensoezen

Heerlijke soezen met slagroom, bakkersroom en verse aardbeitjes
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 8 soezen

Dit heb je nodig:

Bakkersroom

  • 500 milliliter melk
  • 150 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 45 gram custardpoeder vanille
  • 1 zakje vanillesuiker

Slagroom

  • 500 milliliter melk
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker

Vulling

  • Verse aardbeien in stukjes gesneden
  • Aardbeienjam

Topping

  • Poedersuiker
  • 8 Aardbeien

Verder

  • Gekarteld spuitmondjes
  • Meerdere spuitzakken

Zo maak je het:

Bakkersroom

  • Breng 2/3e van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook
  • Klop in kom de eidooiers los en doe hierbij de custardpoeder en klop dit samen met de overige melk tot een glad papje 
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer dit door en giet alles terug in de pan en kook het tot de gewenste dikte
  • Dek af met plastic folie en laat het afkoelen, zet daarna in de koelkast

Soezen

  • Bereid de soezen zoals staat beschreven in het soezenrecept (zie soezendeeg)
  • Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op van circa 2 a 3 cm in doorsnede 
  • Bak de soezen in circa 25 tot 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen

Slagroom

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee

Afwerking

  • Snijd de soezen horizontaal door de middel en vul de bodem met een laagje bakkersroom
  • Spuit daarna een lekkere laag slagroom er boven op en verdeel hierop de stukjes aardbeien en beetje aardbeienjam
  • Dek af met de bovenkant van de soes, spuit nog een toefje slagroom er op en garneer met een verse aardbei en poedersuiker

Notities

TIP: Meng wat slagroom met de bakkersroom en spuit hier een laagje op de bodem. Zo heb je heerlijke Zwitserse room in de soes!
Aardbeiensoezen
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating