Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeiensoezen
Heerlijke soezen met slagroom, bakkersroom en verse aardbeitjes
5
van
2
stemmen
Print
Pin
Servings:
8
soezen
Dit heb je nodig:
Soezen
1
recept soezendeeg
Bakkersroom
500
milliliter
melk
150
gram
suiker
4
eidooiers
45
gram
custardpoeder vanille
1
zakje vanillesuiker
Slagroom
500
milliliter
melk
250
gram
mascarpone
4
eetlepels
suiker
Vulling
Verse aardbeien
in stukjes gesneden
Aardbeienjam
Topping
Poedersuiker
8
Aardbeien
Verder
Gekarteld spuitmondjes
Meerdere spuitzakken
Zo maak je het:
Bakkersroom
Breng 2/3e van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook
Klop in kom de eidooiers los en doe hierbij de custardpoeder en klop dit samen met de overige melk tot een glad papje
Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer dit door en giet alles terug in de pan en kook het tot de gewenste dikte
Dek af met plastic folie en laat het afkoelen, zet daarna in de koelkast
Soezen
Bereid de soezen zoals staat beschreven in het soezenrecept (zie soezendeeg)
Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op van circa 2 a 3 cm in doorsnede
Bak de soezen in circa 25 tot 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
Slagroom
Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee
Afwerking
Snijd de soezen horizontaal door de middel en vul de bodem met een laagje bakkersroom
Spuit daarna een lekkere laag slagroom er boven op en verdeel hierop de stukjes aardbeien en beetje aardbeienjam
Dek af met de bovenkant van de soes, spuit nog een toefje slagroom er op en garneer met een verse aardbei en poedersuiker
Notities
TIP: Meng wat slagroom met de bakkersroom en spuit hier een laagje op de bodem. Zo heb je heerlijke Zwitserse room in de soes!