Ik wil eigenlijk vragen of jullie kip net lekker vinden als ik, maar volgens mij kan dit niet. Ik ben zo ontzettend gek op kip! Heerlijk! Dus het werd tijd voor mij om de keuken in te duiken en zelf gefrituurde kip te maken. Het is wel een aardige klus, maar dit is het zeker waard!
De kipkluifjes heb ik zeker 10 uur laten marineren in het karnemelkbadje, hierdoor blijft het vlees lekker mals en sappig. Gooi de karnemelk niet weg, deze kan je mooi gebruiken voor het maken van de coating.
Dit heb je nodig:
Marinade
- 1 kilo kipkluifjes naturel
- 1 liter karnemelk
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel oregano
- Snuf chilipoeder
- Flink wat zout en peper
Coating
- 300 gram tarwebloem
- 100 gram semolina
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eieren
- Flink wat zout en peper
Verder
- 2 liter olie om in te frituren
- Braadpan of frituurpan
Zo maak je het:
Marinade
- Maak een mengsel van de karnemelk met alle kruiden en zout in een afsluitbare bak
- Leg hier de kipkluifjes in, dek af en laat minstens 10 uur marineren in de koelkast
Coating
- Meng in een grote kom de bloem, semolina en alle kruiden en specerijen, leg dit aan de kant
- Leg de kipkluifjes in een vergiet en klop de eieren door de karnemelk heen
- Verhit ondertussen de olie tot 180 graden ยฐC
- Doe een kipkluifje in de bloem, zorg dat deze goed omringd is door de bloem, tik af en doe deze dan door de marinade en coat dan nogmaals met bloem
- Coat ongeveer 3 tot 5 kipkluifjes per keer en bak ze dan af, doe je meer, dan koelt het vet te veel af en zuigt het zich vol met vet
- Frituur de kipkluifjes tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier, coat tijdens het frituren de volgende stukjes kip
- Herhaal de bovenste stappen tot alle kip gefrituurd is, vers zijn ze het lekkerste!
No Comments