Deze fish and chips is het perfecte maaltje om te maken met dit gure weer. Lekker warm in de keuken en daarna genieten van vers gebakken vis en friet. Het is even een gedoetje, zowel een pan met olie en frituurpan op het aanrecht, maar als je daarna lekker kunt eten, ben je dat zo weer vergeten!
Versgemaakte friet is wel echt het lekkerste. Je krijgt de friet zo knapperig om deze eerst te laten zwemmen in olie op 160 graden Celsius, af te laten koelen en vervolgens te bakken op 180 graden Celsius. Zo is al het vocht eruit en houd je een lekker knapperig frietje over.
FISH AND CHIPS
Voor 4 personen
Ingrediënten:
Kibbeling
– 500 gram kabeljauwfilet
– 100 gram bloem
– 150 ml spa-rood (of donker bier)
– 2 eidooiers
– Viskruiden met zout
– Rijstolie om te frituren (of een andere olie)
Verse friet
– 1 kilo aardappelen speciaal voor friet
– Zout
Verder
– Remouladesaus
– Braadpan
– Frituurpan
Bereiding:
- We beginnen met de verse friet. Snijd de aardappelen in gelijkmatige staafjes van circa 1 cm dikte
- Doe de gesneden aardappel in een grote kom gevuld met water en zout, laat dit een uurtje staan zodat al het vocht uit de aardappel kan trekken
- Haal vervolgens de gesneden aardappel uit het water en laat deze drogen op een schone theedoek
- Verhit de frituurpan tot 160 graden Celsius en bak de frieten circa 5 minuten in het vet totdat ze gaar zijn maar niet bruin
- Laat de frieten uitlekken en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur
- Vis: snijd de kabeljouwfilet in blokjes van circa 4 x 4, doe deze in een kom en bestrooi de stukjes kabeljauw met de viskruiden
- Meng in een kom de bloem, eidooiers en zout en giet vervolgens de spa-rood erbij
- Verhit de olie in een braadpan tot 180 graden Celsius, haal één voor één de kabeljauw door het beslag en leg ze in de hete olie, bak ze tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze daarna even uitlekken op een keukenpapiertje
- Bak ondertussen de verse friet op 180 graden Celsius en bestrooi daarna met zout
Eet smakelijk!
No Comments