Als jij een echte espresso liefhebber bent en geen genoeg kunt krijgen van tiramisu: stop, zoek geen ander recept en maak deze double coffee tiramisu! Deze tiramisu is echt next level, een enorme kick in je gezicht, om je vingers bij af te likken.
Echt het vereiste die ik aan jou stel voor deze double coffee tiramisu is dat je echt lekkere, goede espresso gebruikt, aangezien de espresso sterk is vertegenwoordigd in dit gerecht. Wij hebben thuis de Sage de Barista Express Impress en mijn man kiest altijd voor een kwalitatieve goede boon (Arabica) die kort geleden gebrand is. Ik kan mij helemaal verwonderen aan het zwarte goud wat eruit komt en dan nog niet gesproken over die mooie laag crèma. Het meest bijzondere vind ik nog wel dat ik zelf helemaal geen koffie lust, maar koffiegebak/bonbons enzovoort: kom maar door, heerlijk!
Dit heb je nodig:
Tiramisu
- 4 eieren
- 500 gram mascarpone
- 75 gram kristalsuiker
- 1½ pak lange vingers
- 2 kopjes espresso + scheutje likeur
Espresso siroop
- 150 milliliter espresso
- 50 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Verder
- 1 grote ovenschaal
- Wat citroensap
- Geraspte chocolade
- Cacao
Zo maak je het:
- Maak eerst de espresso siroop, doe de espresso samen met de suikers in een steelpannetje en breng aan de kook, laat circa 10 minuten doorkoken tot een siroop, en laat daarna afkoelen
- Pak 2 kommen en maak 1 kom met garde vetvrij met wat citroensap
- Scheid de eieren en doe het eiwit in de vetvrije kom, de eidooiers in de andere kom
- Doe de helft van de suiker bij de eidooiers, zet even aan de kant
- Klop de eiwitten luchtig en voeg straalsgewijs de overige suiker toe
- Klop de eidooiers samen met de suiker luchtig en voeg dan de mascarpone toe en klop tot een glad mengsel
- Spatel voorzichtig 2/3e van het eiwit door het mascarpone mengsel en voeg dan 3 tot 4 eetlepels espresso siroop toe, spatel tot het goed gemengd is
- Haal een voor een de lange vingers door de espresso en leg deze in de ovenschaal
- Doe een laagje van het mascarponemengsel hierop en bestrooi met geraspte chocolade
- Beleg weer met een laag lange vingers en eindig met laagje mascarponemengsel
- Zet het in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven, garneer met cacao voor serveren
No Comments