Maak eerst de espresso siroop, doe de espresso samen met de suikers in een steelpannetje en breng aan de kook, laat circa 10 minuten doorkoken tot een siroop, en laat daarna afkoelen
Pak 2 kommen en maak 1 kom met garde vetvrij met wat citroensap
Scheid de eieren en doe het eiwit in de vetvrije kom, de eidooiers in de andere kom
Doe de helft van de suiker bij de eidooiers, zet even aan de kant
Klop de eiwitten luchtig en voeg straalsgewijs de overige suiker toe
Klop de eidooiers samen met de suiker luchtig en voeg dan de mascarpone toe en klop tot een glad mengsel
Spatel voorzichtig 2/3e van het eiwit door het mascarpone mengsel en voeg dan 3 tot 4 eetlepels espresso siroop toe, spatel tot het goed gemengd is
Haal een voor een de lange vingers door de espresso en leg deze in de ovenschaal
Doe een laagje van het mascarponemengsel hierop en bestrooi met geraspte chocolade
Beleg weer met een laag lange vingers en eindig met laagje mascarponemengsel
Zet het in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven, garneer met cacao voor serveren