Ga terug
+ servings
Double coffee tiramisu

Double coffee tiramisu

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

Tiramisu

  • 4 eieren
  • 500 gram mascarpone
  • 75 gram kristalsuiker
  • pak lange vingers
  • 2 kopjes espresso + scheutje likeur

Espresso siroop

  • 150 milliliter espresso
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Verder

  • 1 grote ovenschaal
  • Wat citroensap
  • Geraspte chocolade
  • Cacao

Zo maak je het:

  • Maak eerst de espresso siroop, doe de espresso samen met de suikers in een steelpannetje en breng aan de kook, laat circa 10 minuten doorkoken tot een siroop, en laat daarna afkoelen
  • Pak 2 kommen en maak 1 kom met garde vetvrij met wat citroensap
  • Scheid de eieren en doe het eiwit in de vetvrije kom, de eidooiers in de andere kom
  • Doe de helft van de suiker bij de eidooiers, zet even aan de kant
  • Klop de eiwitten luchtig en voeg straalsgewijs de overige suiker toe
  • Klop de eidooiers samen met de suiker luchtig en voeg dan de mascarpone toe en klop tot een glad mengsel
  • Spatel voorzichtig 2/3e van het eiwit door het mascarpone mengsel en voeg dan 3 tot 4 eetlepels espresso siroop toe, spatel tot het goed gemengd is
  • Haal een voor een de lange vingers door de espresso en leg deze in de ovenschaal
  • Doe een laagje van het mascarponemengsel hierop en bestrooi met geraspte chocolade
  • Beleg weer met een laag lange vingers en eindig met laagje mascarponemengsel
  • Zet het in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven, garneer met cacao voor serveren