Wat een lekker weertje he, heerlijk dat zonnetje en de wat warmere temperaturen! Tijd voor weer een nieuwe en vooral zomerproof baksel: deze citroen kruimel cakejes. Ik heb ze gebakken in mini cakevormpjes, maar je kunt ze ook prima in een medium cakevorm bakken, zet ‘m dan alleen wel langer in de oven.
Citroen kruimel cakejes
Lekkere frisse cakejes met heel veel citroen
Afdrukken
Pin
RatePorties: 5 cakejes
Dit heb je nodig:
Cakejes
- 200 gram roomboter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren
- Scheutje kookroom
- 2 gram zout
- 2 citroenen biologisch
Kruimels
- 110 gram kristalsuiker
- 100 gram koude roomboter
- 150 gram bloem
- Snufje zout
Glazuur
- Sap van 1 citroen biologisch
- Poedersuiker
Verder
- Kleine cakevormpjes
Zo maak je het:
Cakejes
- Verwarm de oven voor op 175 graden °C en vet de cakevormpjes in
- Klop de boter smeuïg en voeg de suiker toe, klop tot egaal mengsel
- Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een homogene massa
- Rasp de 2 citroenen en voeg dit toe aan het cakebeslag en voeg gelijk een scheutje kookroom toe en klop wederom tot een homogene massa
- Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en zout toe en klop voor circa 2 minuten op medium stand
- Vul de vormpjes met het beslag
Kruimels
- Snijd de roomboter in kleine stukjes en kneed deze samen met de suiker, zout en het bloem tot kruimels, voeg eventueel nog wat citroenrasp toe
- Bestrooi de cakejes rijkelijk met deze kruimels en bak ze in circa 30 minuten gaar, laat daarna afkoelen en verwijder de bakvorm
Glazuur
- Pers de citroen uit boven een zeef en meng hier poedersuiker door tot het glazuur de gewenste dikte heeft
- Versier de cakejes met het glazuur
No Comments