Nog even en dan is de goedheiligman weer in het land. Ik vind het altijd een heerlijke tijd. Vooral nu alle blaadjes vallen en het weer guur is buiten. Lekker binnen zitten met een kop warme chocolademelk en genieten van alle sinterklaasbaksels zoals deze heerlijke speculaasbrokken. Wat ik zelf overheerlijk vind zijn zelfgemaakte chocoladeletters. Deze chocoladeletters zijn velen malen beter dan die uit de supermarkt. Waarom? Deze chocoladeletters bevatten namelijk roomboter en zijn hierdoor heerlijk romig en smelten weg op je tong. En helemaal niet moeilijk om te maken! Lees snel het recept:
chocoladelettersย
Voor circa 5 letters (20×15)
Ingrediรซnten:
Letter:
– 350 gram melkchocolade
– 150 gram pure chocolade
– 100 gram roomboter op kamertemperatuur
Topping:
– Sinterklaaschocolaatjes
– Pepernoten
– Smarties
+ Spuitzak met gekarteld spuitmondje


Bereiding:
- Klop de roomboter romig zodat de boter wit uitslaat, dit kan wel eventjes duren
- Smelt de melkchocolade au bain marie
- Roer de pure chocolade door de melkchocolade wanneer deze gesmolten is
- Laat de chocolade afkoelen tot circa 32 graden Celsius
- Bedenk ondertussen hoe groot de chocoladeletters mogen worden en welke letters je wilt, teken dit eventueel op de achterkant van bakpapier zodat je die lijnen kunt volgen tijdens het spuiten
- Doe al kloppend de chocolade bij de zachte boter totdat het goed gemengd is
- Doe de chocolade in de spuitzak
- Spuit de letters op zoals je zelf wilt (rechte lijnen of juist gekarteld)
- Versier de letters met de chocolaatjes, pepernoten en smarties en laat ze daarna circa 2 uur opharden in een wat koelere kamer of 10 minuten in de koelkast
Eetsmakelijk!


No Comments