Gespoten chocoladeletters

Nog even en dan is de goedheiligman weer in het land. Ik vind het altijd een heerlijke tijd. Vooral nu alle blaadjes vallen en het weer guur is buiten. Lekker binnen zitten met een kop warme chocolademelk en genieten van alle sinterklaasbaksels zoals deze heerlijke speculaasbrokken. Wat ik zelf overheerlijk vind zijn zelfgemaakte chocoladeletters. Deze gespoten chocoladeletters zijn velen malen beter dan die uit de supermarkt. Waarom? Deze gespoten chocoladeletters bevatten namelijk roomboter en zijn hierdoor heerlijk romig en smelten weg op je tong. En helemaal niet moeilijk om te maken! Lees snel het recept:

Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van deze speciale chocoladeletterdoosjes en uit dit recept heb ik 3 royale letters gehaald van circa 300 gram per stuk.

gespoten chocoladeletters
gespoten chocoladeletters

Gespoten chocoladeletters

Heerlijke romige chocoladeletters
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 3 letters

Dit heb je nodig:

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 525 gram melk chocolade callets of in stukjes
  • 225 gram pure chocolade callets of in stukjes

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje 10-12 mm
  • Sinterklaasdecoratie pepernoten, sprinkles, smarties, enz. enz.

Zo maak je het:

  • Klop de roomboter romig zodat de boter wit uitslaat, dit kan wel eventjes duren
  • Smelt de melkchocolade au bain marie
  • Laat de chocolade afkoelen tot circa 32 graden Celsius
  • Bedenk ondertussen hoe groot de chocoladeletters mogen worden en welke letters je wilt, teken dit eventueel op de achterkant van bakpapier zodat je die lijnen kunt volgen tijdens het spuiten of gebruik chocolade letter doosjes
  • Doe al kloppend de chocolade bij de zachte boter totdat het goed gemengd is
  • Doe de chocolade in de spuitzak met het spuitmondje en spuit de chocoladeletters op
  • Versier de letters met de chocolaatjes, pepernoten en smarties en laat ze daarna circa 2 uur opharden in een wat koelere kamer of 10 minuten in de koelkast
gespoten chocoladeletters
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating