Als we het hebben over een goddelijke combinatie dan is dit het wel: chocoladecake met koffieganache. De chocoladecake is lekker smeuïg, precies zoals deze moet zijn en de koffieganache maakt het echt een luxe puntje cake! En dan nog niet gesproken over de leuke bakvorm! Deze heb ik vorige week voor mijn verjaardag gekregen en ben er echt heel blij mee. Net even wat luxer dan een normale cakevorm en deze is leuk in puntjes te snijden zodat je een taart hebt! Maar is uiteraard ook gewoon in een normaal cakeblik te maken 😉
Chocoladecake met koffieganache
Dit heb je nodig:
Cake
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram roomboter
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 5 eieren
- 150 milliliter kookroom
- 50 gram cacao
- 3 gram zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
- 3 sticks oplos espresso
Chocoladeganache
- 2 sticks oplos espresso
- 100 milliliter slagroom
- 200 gram witte chocolade
Verder
- 12 mokkaboontjes
- Cakeblik met taartpuntjes Eventueel
Zo maak je het:
Chocoladecake
- Vet de bakvorm goed in en verwarm de oven op 180℃
- Klop de roomboter zacht en voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe en klop tot een egale massa
- Voeg dan de eieren toe en klop tot alles goed is opgenomen
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel samen met het zout en cacao toe en klop tot alles goed gemengd is
- Giet de kookroom bij het beslag, spatel dit goed door en voeg dan als laatste de stukjes chocolade en oplos espresso toe, spatel nog even goed door. Stort dan het beslag in de bakvorm en bak voor 60 minuten gaar, laat daarna goed afkoelen
Ganache
- Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom
- Breng de slagroom samen met de oplos espresso aan de kook en giet dit over de chocolade, laat even staan en roer dan alles goed door
- Stort de cake op een rooster en giet de chocoladeganache over de cake, laat deze vervolgens uitharden en versier dan met mokkaboontjes
- Snijd de cake voor opdienen in stukjes en geniet!
No Comments