Cakerol met marsepein

Op de valreep nog een lekker Koningsdagrecept! Voor nu deze cakerol met marsepein en lekkere botercrèmevulling. Eigenlijk is het een mengelmoes van deze Twentse Kozakken en mergpijpjes, dus super lekker en qua moeilijkheidsgraad niet heel moeilijk.

cakerol met marsepein
cakerol met marsepein

Cakerol met marsepein

Een heerlijke traktatie voor Koningsdag!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 8 plakken

Dit heb je nodig:

Biscuit

  • 3 eieren
  • 90 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 30 gram roomboter
  • Snufje zout

Vulling

Garnering

  • 250 gram marsepein
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Hollandse decoratie
  • Oranje kleurstof

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180℃ (boven-onderwarmte) en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en geel schuim, smelt ondertussen de roomboter
  • Zeef de bloem met maizena en snufje zout boven de kom en spatel dit voorzichtig door het schuim
  • Giet de gesmolten roomboter als laatste er door heen en giet het beslag op de bakplaat, bak de plak biscuit in 15 minuten gaar
  • Haal direct van de bakplaat en stort het biscuit op een met poedersuiker bestoven theedoek, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol het biscuit met de theedoek op, laat opgerold afkoelen

Vulling

  • Maak ondertussen de Swiss meringue botercrème zoals staat beschreven in het recept (zie ingrediëntenlijst)
  • Rol de biscuit weer uit, besmeer met een laagje jam en besmeer dan met een laagje botercrème, bewaar een paar eetlepels voor straks
  • Rol voorzichtig de rol weer op, wikkel deze in plastic folie en laat voor minstens 1 uur koud worden in de koelkast

Garnering

  • Maak de marsepein oranje door wat kleurstof op het marsepein te doen en kneed dit door elkaar, doe eventueel wat poedersuiker op het aanrecht tegen het plakken
  • Rol dit uit tot een mooie plak die precies groot genoeg is voor de cakerol
  • Besmeer de cakerol met het restje botercrème en beleg deze met de marsepein en laat deze vervolgens weer even koud worden in de koelkast
  • Klop de slagroom met de suiker tot een luchtig room en vul een spuitzak hiermee
  • Snijd de cakerol in stukken of versier deze in het geheel met toefjes slagroom en versier deze met de Hollandse decoratie
  • Bewaar de cakerol in de koelkast

Notities

*  Ik heb aardbeienjam gebruikt, maar om het een extra tintje Koningsdag aan te geven kan je een oranje jam gebruiken, zoals abrikozenjam!
cakerol met marsepein
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating