Appelcrumble met cranberry’s

appelcrumble

Ik was al lang van plan om een lekkere crumble te maken en nu eindelijk heb ik het gemaakt! Het werd mij ineens duidelijk welke vulling ik zou gebruiken, appel met cranberry’s. Dat was blijkbaar een goede keuze want wat is deze combinatie lekker! Ik heb mij afgezet van de standaard appelcrumble met alleen vulling en kruimels, in deze zit lekker een laagje bakkersroom, hmmmm..De smaak is lekker zoet maar ook wat zurig door de cranberry’s, te lekker!  Al met al een fijn romig toetje die zowel warm als koud te eten is. Daarnaast ook lekker winters met de appel en cranberry’s. Hierbij een overheerlijk recept voor een appelcrumble met cranberry’s:

APPELCRUMBLE MET
CRANBERRY’S 

Ingrediënten: 
– 1 portie bakkersroom
– 250 gram cranberry’s (diepvries)
– 3 kleine appels
– 3 el suiker
– 1 el kaneel
– 150 gram koude roomboter
– 150 gram bloem
– 110 gram kristalsuiker
– 2 tl custardpoeder

Appelcrumble met cranberry's

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Bereid de bakkersroom 
3. Schil de appels en snijd deze in blokjes
4. Meng de appelblokjes met de cranberry’s
5. Maak een mix van 3 el suiker, 1 el kaneel en 2 tl custardpoeder en meng dit door de appel en cranberry’s

6. Besmeer de bodem van de ovenschaal in met de bakkersroom
7. Beleg deze met het appelmengsel
8. Meng 110 gram suiker met 150 gram bloem in een kom door elkaar
9. Voeg kleine blokjes koude roomboter toe en kneed dit met de hand tot een kruimelig deeg
10. Beleg het fruit met de kruimels en bak de crumble af in 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven
11. Serveer eventueel met een lekker bolletje ijs

Eetsmakelijk! 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply