Pfoeh, het is eindelijk weer wat afgekoeld. Ik vind het warme weer best lekker hoor, maar na een week ben ik er wel klaar mee. Een dreumes die niet lekker slaapt, zelf niet goed slapen en eigenlijk niks kunnen doen, geef mij toch maar weer deze temperaturen. Nu is het ook weer stukken fijner om in de keuken te staan en iets lekkers te bakken!
Aangezien het nog steeds zomer is en de aardbeien volop de verkrijgen zijn, zijn deze aardbeien tartelettes echt perfect om te maken. De combinatie van het brosse koekje, romige vanillepudding en fris zoete aardbeien is hemels!
AARDBEIEN TARTELETTES
Voor 10 stuks
Ingrediënten:
Bodem
– 200 gram bloem
– 30 gram amandelmeel
– 2 gram zout
– 80 gram poedersuiker
– 125 gram koude roomboter
– 1/2 ei losgeklopt
– 8 gram vanillesuiker
Room
– 500 ml volle melk
– 150 gram kristalsuiker
– 45 gram custardpoeder
– 1 vanillestokje
– 4 eidooiers
Topping
– Kleine aardbeien
– 1 zakje taartina
+ tartelette vormpjes, spuitzak met glad spuitmondje
Bereiding:
- Bodem: doe de droge ingrediënten bij elkaar en kneed de boter door het deeg
- Voeg als laatste het ei toe, kneed kort door tot een samenhangend deeg en verpak dit in plastic folie, leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier, vet de vormpjes in
- Rol het deeg uit tot ongeveer een dikte van 3 mm en bekleed de tartelette vormpjes hiermee, prik gaatjes in de bodem zodat het niet op gaat bollen, bewaar het deeg dat je over hebt weer in plastic folie in de koelkast
- Zet de bakplaat met de bakvormpjes voor minimaal 15 minuten in de koelkast zodat het deeg wat kouder word, hierdoor blijft het zijn vorm houden tijdens het bakken
- Bak de tartelettes in circa 15-20 minuten goudbruin en laat ze even afkoelen in de vormpjes en verwijder daarna voorzichtig en laat ze helemaal afkoelen
- Bakkersroom: Breng 3/4e van de melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook
- Klop de eidooiers los en doe de custardpoeder hierbij, klop het tot een egaal mengsel en voeg de overige melk toe, klop glad
- Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles terug in de pan
- Roer goed door, de pudding is met custard veel sneller op dikte dan die met bloem dus let daar op!
- Haal van het vuur, dek af met plastic folie en laat afkoelen
- Afwerking: vul de tartelettes met bakkersroom
- Was en ontkroon de aardbeien, snijd deze in plakjes en versier de tartelettes hiermee
- Bereid de taartina zoals staat aangegeven op het pakje, gebruik hiervoor 200 ml water
- Breng een laagje taartina aan op de aardbeien en leg de tartelettes in de koelkast voor circa 20 minuten
Eet smakelijk!
No Comments