It’s the most wonderful time of the year. Hebben jullie de ragout, carpaccio en de viennetta al in huis? Of gaan jullie het dit jaar helemaal anders doen? Dan raad ik jullie aan om deze beenham met BBQ saus glaze te maken! Heerlijk geglazuurd met de Remia Sweet Dalton bbq saus en een keertje wat anders dan de honing mosterd beenham. Mocht je echt het anders willen doen, steek dan die barbecue aan voor die heerlijke extra rooktint!
Beenham met BBQ saus glaze
Het recept voor deze heerlijke beenham met zoete BBQ saus glaze
Afdrukken
Pin
RatePorties: 3 personen
Dit heb je nodig:
- 600 gram licht gepekelde beenham
Dry rub
- 2 eetlepels bruine suiker
- 3 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Zout
Glazuur
- 4 eetlepels Remia Sweet Dalton bbq saus
- Scheut honing
Extra
- Boter om te verhitten
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar, doe de beenham in een zakje en doe de dry rub hierbij, meng en schud alles zodat de beenham goed omhuld is met de dry rub
- Leg de beenham voor minstens een nacht in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken
- Haal de beenham zo'n 30 minuten van te voren uit de koelkast, verwarm de oven voor op 170℃ en verhit wat boter in een pan
- Meng voor het glazuur de bbq saus samen met de honing en zet dit even aan de kant
- Haal de beenham uit het zakje en bak deze aan beide kanten stevig aan, doe de beenham samen met het vet in een ovenschaal en glazuur de beenham met 1 laagje bbq saus
- Bak de beenham in zo'n 40 minuten gaar, glazuur de beenham minstens 2 keer wanneer deze in de oven staat
- Zet de grillstand van de oven aan op hoog en grill de beenham nog voor zo'n 3 tot 5 minuten. Wanneer de kerntemperatuur van de beenham zo'n 65 ℃ is, is deze gaar
- Glaceer de beenham naar wens nog een keer met de bbq saus en geniet!
Notities
* Mocht je de beenham op de BBQ willen garen, doe dit dan op indirecte hitte tot het vlees een kerntemperatuur van 65 graden heeft bereikt.
No Comments