Moet ik nog wel typen over hoe graag ik bak met speculaaskruiden? Volgens mij is dat al wel vrij duidelijk als je door mijn winterse baksels heen gaat. Niets is lekkerder dan de heerlijke geur van speculaaskruiden in je huis wanneer het buiten regent en waait, terwijl je lekker warm op de bank zit.
Haal nu ook dat overheerlijke gevoel en geur in huis met deze lekkere speculaas boterkoek. Lekker vol van smaak door de roomboter en speculaaskruiden en ook nog eens heerlijk smeuïg!
Dit heb je nodig:
- 350 gram roomboter op kamertemperatuur
- 350 gram bloem
- 220 gram bruine basterdsuiker
- 4 gram zout
- 10 gram speculaaskruiden
- 1 ei
- Geschaafde amandelen
Verder
- 1 bakvorm 28×18
Zo maak je het:
- Klop de roomboter samen met de bruine suiker tot een egale massa
- Voeg bloem en zout toe en klop dit tot een geheel
- Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier
- Stort de boterkoekdeeg in de bakvorm en strijk glad door middel van de bolle kant van een lepel, met een natte lepel gaat het wat makkelijker!
- Dek af met plastic folie en laat voor minstens 1 uur koud worden in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180℃, bestrijk de boterkoek met een losgeklopt eitje en bestrooi rijkelijk met amandelschaafsel
- Bak de boterkoek in circa 30 minuten gaar, laat dan even staan en verwijder de koek door middel van het bakpapier
No Comments