Ik kwam laatst in een supermarkt een boeren appelcake tegen. Een wat plattere cake met heel veel stukjes appel. Dit vond ik er zo smakelijk uitzien, dat ik zelf ook maar de keuken ben ingedoken! Wat maakt deze boeren appelcake anders dan mijn andere appelcake? Nou, het maakt niet heel veel verschil, alleen de hoeveelheden zijn aangepast aan de bakvorm zodat de cake wat platter is. Dit vind ik zelf heel erg lekker, want zo heb je in verhouding heel veel stukjes appel. En daarbij is de rechthoekige vorm ook wel makkelijk voor het snijden van mooie hapbare stukjes.
Boeren appelcake
Dit heb je nodig:
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 grote eieren op kamertemperatuur
- 50 milliliter kookroom
- Snuf zout
- 2 theelepels citroenrasp
- ½ theelepel kaneel
- 2 grote goudreinetten
- 1 theelepel custardpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 2 eetlepels abrikozenjam
- Poedersuiker om te bestuiven
Verder
- 1 bakblik 28×18 cm brownievorm Patisse
Zo maak je het:
- Klop de roomboter zalvig en voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en citroenrasp toe, klop tot het goed gemengd is
- Voeg dan één voor één de eieren toe, meng goed en klop dan de kookroom er door heen
- Voeg als laatste de zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel toe
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170℃
- Vul de bakvorm met het beslag en strijk glad
- Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes en doe deze in een kom
- Maak een mengsel van de suiker, custardpoeder en kaneel en meng deze door de appeltjes
- Bestrooi de bovenkant van de cake met deze appeltjes, je hoeft ze niet aan te drukken!
- Bak de cake in circa 40 minuten gaar en haal dan uit de oven
- Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de cake hiermee
- Bestuif met poedersuiker voor serveren!
No Comments