Ik ben echt dol op wafels, heerlijk met poedersuiker, slagroom en aardbeien. I know, super slecht voor de lijn, maar zo nu en dan laat ik mijzelf gaan met dit lekkers. Ik heb ooit een geweldige wafelijzer gekocht en hierin bak ik echt de lekkerste wafels. Lekker knapperig, perfect gebruind, gewoon perfect! Hier kan je ‘m kopen (niet gesponsord, maar gewoon super enthousiast!)
Maar met die fijne wafelijzer in huis bak ik zo nu en dan heerlijke Amerikaanse ontbijtwafels. Deze ontbijtwafels worden vaak genuttigd in Amerika en zijn lekker luchtig. Dat komt vooral door de karnemelk, dit proef je trouwens niet terug, maar dit maakt de wafel luchtig en knapperig. Knapperiger dan de eierwafels die wij kennen. En nog een voordeel: het beslag is snel klaar! Trouwens, deze wafels zijn niet alleen lekker als ontbijt, ze zijn ook lekker als lunch en als toetje.
Genoeg gebazeld, hier het recept! Combineer de wafels met een flinke dot slagroom en vers fruit of juist voor de sweet & savoury variant met gefrituurde kip.
Amerikaanse ontbijtwafels
Dit heb je nodig:
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 650 milliliter karnemelk
- 3 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 350 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels baking soda
- 4 gram zout
Zo maak je het:
- Meng de olie samen met de karnemelk en eieren
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, soda, zout en vanillesuiker door elkaar
- Spatel de droge ingrediënten door de vloeibare tot een glad beslag
- Verwarm de wafelijzer voor en bak de wafels tot ze mooi bruin zijn
No Comments