Mac & cheese, een gerecht dat je niet dagelijks moet eten, want wat gaat hier een hoop kaas door heen. Maar qua smaak zou ik het echt wel iedere dag kunnen eten, want wat is deze mac & cheese lekker zeg! Ik zou gerust kunnen zeggen: Goddelijke mac & cheese en dan is er geen woord over gelogen. Ik ben een beetje creatief geweest met de standaard mac & cheese, nee ik heb geen groentes toegevoegd, maar heerlijk uitgebakken spek. Yumm, dit geeft echt meer diepgang aan het gerecht en zorgt er voor dat het niet zo flauw is.
Mac & Cheese met spek
Dit heb je nodig:
- 150 gram cheddar geraspt
- 100 gram oude kaas geraspt
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 500 milliliter melk
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 400 gram pipe rigate
- 1 ui gesnipperd
- 200 gram spek
- Zout & peper naar smaak
- Paneermeel
Verder
- 1 ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Kook de pasta zoals staat beschreven op de verpakking
- Bak de spek eerst aan, voeg dan de ui toe en bak tot alles mooi gebakken en gegaard is, zet dit aan de kant
- Smelt de roomboter in een pan en voeg dan de bloem toe, laat dit voor circa 3 tot 5 minuten garen
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot al het melk er door heen zit en het goed gemengd is
- Voeg de geraspte kaas toe en roer tot alles gesmolten is
- Breng de roux op smaak met de mosterd, zout en peper
- Roer de roux en de gebakken spek en ui door de gekookte pasta en verdeel dit in de ovenschaal
- Bestrooi de mac & cheese met paneermeel en bak de mac & cheese in circa 20 minuten goudbruin
- Bestrooi daarna flink met (zwarte) peper
1 Comment
Bart
25 februari 2023 at 17:23Ha Dorien, het staat niet in je recept, maar ik heb de ovenschaal eerst ingevet.
Lekker recept!! 🙂