Niet lang geleden heb ik weer een flinke hoeveelheid lemoncurd gemaakt, ideaal ook voor taartvulling. Maar ik had de smaak goed te pakken, dus ik maakte al gauw ook een portie frambozencurd. Heerlijk! Deze frambozencurd kan je heel goed gebruiken als vulling van cake, scones, maar ook tussen een stapel pannenkoeken.
Frambozencurd
Een heerlijke variatie op de welbekende lemoncurd, nu met frambozen!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 300 milliliter
Dit heb je nodig:
- 250 gram frambozen diepvries
- 1 grote biologische citroen sap en rasp
- 3 eieren
- 100 gram roomboter
- 175 gram fijne kristalsuiker
Verder
- 1 uitgekookte pot voor bewaren
Zo maak je het:
- Doe de frambozen in een steelpannetje samen met citroenrasp en sap en verhit tot de frambozen helemaal ontdooid zijn en het vloeibaar is geworden
- Smelt ondertussen de roomboter samen met de suiker au bain marie
- Doe het papje met frambozen en citroen bij het botersuikermengsel en roer tot alles goed gemengd is
- Klop de eieren goed los en giet deze bij het frambozenmengsel
- Laat op een laag vuur langzaam indikken en blijf roeren met een houten lepel
- Blijf roeren tot het een dikte heeft van dikke yoghurt, dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten
- Zeef de curd en giet alles in een schoon uitgekookte pot
- Laat de curd nu helemaal afkoelen en zet vervolgens in de koelkast of op een donkere koele plaats
1 Comment
Elke
9 maart 2024 at 09:11Heel erg lekker en makkelijk te bereiden! Deze ga ik vaker gebruiken voor in cupcakes, macarons en taarten!