Tompouce soezen, of tompsoezen, het beste van twee werelden gekoppeld in één geweldig overheerlijk gebakje. Should I say more? Een krokante soes gevuld met bakkersroom, slagroom en afgetopt met glazuur met een dotje slagroom. Ik houd maar op, want het water loopt mij weer in de mond!
Dit heb je nodig:
Soezen
- 1 recept soezendeeg
Bakkersroom
- 500 milliliter melk
- 4 eidooiers
- 45 gram custard poeder vanille
- 150 gram kristalsuiker
Slagroomvulling
- 500 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels suiker
Topping
- wit glazuur
- 5 diepvriesframbozen ontdooit
- chocolaatjes
Verder
- 3 spuitzakken met gekartelde spuitmondjes
Zo maak je het:
Bakkersroom
- Breng 2/3e van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook
- Klop in kom de eidooiers los en doe hierbij de custardpoeder en klop dit samen met de overige melk tot een glad papje
- Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer dit door en giet alles terug in de pan en kook het tot de gewenste dikte
- Dek af met plastic folie en laat het afkoelen, zet daarna in de koelkast
Soezen
- Bereid de soezen zoals staat beschreven in het soezenrecept (zie soezendeeg)
- Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op van circa 2 a 3 cm in doorsnede
- Bak de soezen in circa 25 tot 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
Slagroom
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room
- Verwarm het glazuur in een steelpannetje en pers de frambozen hierboven uit, roer dit goed door zodat het glazuur mooi roze kleurt
- Snijd de soezen horizontaal door de midden en haal de bovenkantjes door de glazuur, laat even uitlekken en laat daarna opharden
- Vul een spuitzak met de bakkersroom en vul een andere met de slagroom
- Spuit op de onderkant van de soes een laagje bakkersroom en daarboven een laag slagroom, dek de soes af met de bovenkant
- Garneer de soes met een toefje slagroom en chocolaatje
No Comments