Bami van de Chinees, ik vind ‘m heerlijk, maar erg lastig om zelf te maken. Maar ik denk dat het mij is gelukt! Het is even zoeken naar de juiste ingrediënten, het is niet 1 op 1 een kopie, maar ik vind hem erg in de buurt komen. Deze bami is het lekkerste als ‘ie een dag van te voren gemaakt is, zo trekken de smaken goed in de mie.
Bami van de Chinees
Een lekker recept om bami van Chinees helemaal zelf te maken!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 6 personen
Dit heb je nodig:
- 500 gram mie
- 4 bouillonblokjes kip
- 250 gram hamblokjes
- 1 grote prei in ringen gesneden
- 4 eieren
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 tenen knoflook
- Mespuntje gemalen gember
- Mespuntje ve-tsin
- 1 theelepel Witte peper
- Wokolie
Zo maak je het:
- Kook de mie in een ruime hoeveelheid water met alle bouillonblokjes, giet het daarna af en spoel na met koud water, zet dit aan de kant
- Doe de eieren in een kommetje en klop deze los, snijd de knoflook fijn
- Verhit een flinke scheut wokolie in een wokpan en voeg de knoflook toe, fruit deze eventjes aan en giet vervolgens de eieren in de pan, roerbak tot het gaar is
- Voeg dan de gesneden prei en hamblokjes toe en roerbak dit 2 minuten mee
- Doe de gekookte mie in de pan en breng op smaak met de gember, witte peper, sojasaus, sesamolie en mespuntje ve-tsin
- Voeg naar wens nog wat zout toe
Notities
Lekker met pindasaus en kroepoek!
1 Comment
Desiree
19 augustus 2024 at 09:31Deze ga ik vandaag voor de 3e keer maken. Erg lekker!