In dit jaargetijde staat het potje met speculaaskruiden standaard op mijn aanrecht. Bijna alle baksels bevalt wel iets van deze lekkernij. Want zeg nou zelf, in deze tijd van het jaar is toch niets lekkerder dan een lekkere plak kruidcake met zelfgemaakte speculaaskruiden? Ik had ooit een recept voor kruidcake online staan, maar deze vond ik te droog. Toen maar opnieuw de keuken ingedoken en maar wat in elkaar geflanst en zie hier: een heerlijk recept voor smeuiige maar ook luchtige kruidcake! De kruidcake is trouwens nog lekkerder als je hem even verpakt in folie laat liggen, zo ontwikkelen de smaken zich nog beter.
KRUIDCAKE
Voor 1 grote cake
Ingrediënten:
– 150 gram roomboter
– 350 gram bruine suiker
– 350 gram zelfrijzend bakmeel
– 150 ml melk
– Scheut stroop
– 3 gram zout
– 2 el speculaaskruiden
– Handje rozijnen, geweld
– 2 eieren
+ cakevorm 25 cm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de cakevorm met bakpapier
- Klop de roomboter met de suiker tot een homogene massa
- Voeg een voor een de eieren toe en klop wederom tot een geheel
- Voeg de melk en stroop toe, klop even door tot een gladde massa
- Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en de zout bij het beslag, klop tot een geheel
- Spatel de rozijnen voorzichtig door het beslag en giet het beslag in de cakevorm
- Bak de kruidcake in circa 60 minuten gaar en laat daarna afkoelen
Eet smakelijk!
No Comments