Kennen jullie al de Franse chocoladetaart? Heerlijk van smaak, lekker smeuïg en op en top chocolade. Dus mocht je op zoek zijn naar een lekker dessert voor kerst dat niet heel moeilijk is om te maken: maak deze chocoladetaart! Hij is zo al lekker, laat staan met een bolletje vanille-ijs, mjumm. Belangrijk is wel: de taart moet een dag staan. Het is heel lastig, maar dit komt de smaak van de taart echt ten goede. Dus mocht je deze taart eten met kerst? Maak hem de dag van te voren!
Franse chocoladetaart
Dit heb je nodig:
- 200 gram pure chocolade minimaal 65% cacao
- 200 gram roomboter
- 150 gram suiker
- 1 gram zout
- 5 eieren
- 1 stick oplos espresso
- 2 volle eetlepels bloem
- Poedersuiker om te bestuiven
- Springvorm 24 cm Ø
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bekleed de springvorm met bakpapier
- Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain marie smelten
- Snijd de boter in blokjes en doe deze bij de chocolade en laat deze meesmelten, roer goed door
- Haal de kom van het vuur zodra de chocola en boter is gesmolten en roer de oplos espresso der door heen
- Roer de suiker en eieren door het mengsel, maar klop het beslag niet al te luchtig
- Roer de bloem door het beslag tot het goed gemengd is en giet dan het beslag in de taartvorm
- Bak de taart gaar in 25 minuten en laat helemaal afkoelen in de taartvorm
- Stort daarna de taart op een bord en laat verder goed afkoelen en pak daarna in in aluminiumfolie
- Het is lastig, maar laat de taart 24 uur afgedekt staan
- Bestuif voor gebruik met poedersuiker
No Comments