Deze maand doe ik eindelijk weer eens mee met de foodblogswap. Ik mocht iets maken van Oh My Dish en ik heb gekozen om het recept van de romige appelmuffins mijn eigen te maken, namelijk heerlijke appel-kaneel muffins. Ik had nog een ontzettend leuke bakvorm liggen voor mini tulbandjes en het leek mij wel leuk om deze weer eens te gebruiken! Lekker feestelijk, vooral met de poedersuiker. Het werd nog leuker met die leuke stolp van de IKEA. Ik zag hem liggen en ik dacht ja die moet ik kopen. Ontzettend handig voor het vers houden van koeken en cakejes die je dan ook nog eens leuk kunt tentoonstellen.
Afijn, bij deze het recept voor deze heerlijke luchtige appel-kaneel muffins!
APPEL-KANEEL MUFFINS
Voor 12 mini tulbandjes
Ingrediënten:
– 250 gram bloem
– 250 gram Griekse Yoghurt
– 125 gram suiker
– 4 gram vanillesuiker
– 1,5 tl bakpoeder
– 2 gram zout
– 1 ei
– 125 ml zonnebloemolie
– Scheutje melk
– Volle eetlepel kaneel
– 2 Granny Smit appels
– 2 el suiker
– Poedersuiker
+ bakvorm mini tulband of normale muffinvorm, spuitzak
Bereiding:
- Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (onder- en bovenwarmte)
- Meng bloem met suiker, zout, bakpoeder en vanillesuiker door elkaar
- Roer de Griekse yoghurt samen met de zonnebloemolie en het ei door elkaar
- Klop de droge massa door het natte mengsel met de machine en giet er een scheutje melk bij als het beslag te vast lijkt
- Schil de appels, snijd er fijne blokjes van
- Maak een mengsel van de suiker en de kaneel en roer dit door de appels
- Spatel de appelblokjes door het beslag en vul een spuitzak hiermee
- Knip een punt van de spuitzak en vul de vormpjes met het beslag
- Bak de cakejes gaar in 45 minuten totdat ze goudbruin zijn en laat daarna op een rooster afkoelen
- Bestuif rijkelijk met poedersuiker
Eetsmakelijk!
5 Comments
Lianne
25 augustus 2016 at 13:14Ziet er lekker uit Dorien! Mooie foto’s heb je er ook van gemaakt. Wat voor camera heb je al ik vragen mag?
Dorien
26 augustus 2016 at 12:45Dankjewel1 De Nikon D3300, deze maakt echt top foto’s, maar wel met de juiste lens, een 50mm. Deze is speciaal voor objectfotografie
Maggie
28 januari 2017 at 12:00Gisteren gemaakt en een groot succes hoor! Lekker smeuig..niet droog dus..ik heb er nog een handje gewelde rozijnen door gedaan..
Natacha
9 oktober 2021 at 15:30Ik heb ze ook vandaag gemaakt maar vindt ze wel erg smeugig nog van binnen en ze zijn gaar maar lijkt niet zo. Ik heb ze wel in de airfryer gebakken ook op 180 graden en 45 min..
Dorien
10 oktober 2021 at 06:43Klopt, door de appel blijven ze smeuiig!