giant cinnamon roll

giant cinnamon roll

Ik was met mijn zus en vriend laatst naar de IKEA geweest en daar heb je die heerlijke cinnamon buns liggen in het Zweedse supermarktje. Deze zijn zo lekker! Ik had toen zin in meer, maar ja mijn zus had het zakje dus toen zelf de keuken maar ingedoken. Op Pinterest zag ik soortgelijks langskomen dus toen dacht ik he, ik kan wel een grote kaneelrol maken! Deze giant cinnamon roll is heerlijk kanelerig, het huis rook heerlijk toen ik dit brood aan het bakken was. Alleen voor de geur moet je deze brood al bakken, laat staan voor de smaak!

Het brood was op de dag zelf het lekkerst, maar om het brood zo vers mogelijk te houden dek het goed af. Lekker met roomboter!

GIANT CINNAMON ROLL

Ingrediënten:
Brood:
– 450 gram bloem
– 120 ml water
– 60 ml volle melk
– 3 el lichtbruine basterdsuiker
– 7 gram instant gist
– 1 ei, klein
– 3 gram zout
– 50 gram roomboter
– 3 el suiker
– 3 el kaneel
– 1 ei losgeklopt met wat zout

Glazuur:
– 1 eiwit
– 200 gram poedersuiker

giant cinnamon roll

Bereiding:

  1. Roer 400 gram bloem met de suiker en het zout door elkaar, zet de andere 50 gram bloem even apart
  2. Verhit de melk, water en de boter in een steelpannetje totdat deze lauw aanvoelt en los de gist er in op
  3. Giet deze door het bloem en kneed met een deeghaak tot egaal mengsel
  4. Voeg het ei toe en ga door met kneden
  5. Mocht het deeg te nat zijn doe beetje bij beetje van de 50 gram bloem door het deeg
  6. Kneed het zo’n 10 minuten totdat het deeg net zo plakkerig is als een post-it sticker en je moet er een vliesje van kunnen trekken zonder dat het te snel scheurt
  7. Vet een kom in met wat zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen in een warme, tochtvrije omgeving
  8. Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier
  9. Rol na het rijzen het deeg uit tot een grote plak en maak een mengsel van de suiker en kaneel
  10. Besmeer deze plak met het losgeklopt ei en besprenkel rijkelijk met kaneelsuiker
  11. Snijd repen van circa 1,5 tot 2 cm met een pizzasnijder
  12. Maak van een plak een slakkenhuis en leg dit op het midden van de bakplaat
  13. Drapeer de overige repen er om heen zodat er een grote rol ontstaat
  14. Bevochtig een theedoek en leg deze op het brood en laat nogmaals 1 uur rijzen op een warme plek
  15. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht) en bak de giant cinnamol roll in ongeveer 20-30 minuten gaar
  16. Laat het brood afkoelen
  17. Klop 1 eiwit* los en roer de poedersuiker er door heen totdat er een stevig maar genoeg vloeibaar glazuur ontstaat
  18. Drapeer het glazuur over het brood

Eetsmakelijk!

* Je kunt ook water voor het glazuur gebruiken, neem dan 1 el water i.p.v. eiwit

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply