Frambozen cheesecake, al een ouder recept dat nodig een update nodig had. Deze frambozen cheesecake is eigenlijk best basic, maar dat zegt helemaal niks over de smaak! De pure smaak van de roomkaas in combinatie met verse frambozen en geraspte witte chocolade. Mocht je hem nog net even iets spannender maken, maak dan frambozensaus of smelt de witte chocolade en drizzle dit over de framboosjes!
Cheesecakes staan er nog al bekend om om snel te scheuren. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Spatel de ingrediënten met de hand rustig door de roomkaas en zorg dat de cheesecake zo min mogelijk aan temperatuurschommelingen bloot staat. Dus laat de taart eerst afkoelen in een dichte oven die uit staat, dan met een kiertje open en uiteindelijk in de koelkast. Mocht ‘ie toch scheuren, maakt niet uit, want je versierd hem toch!
Frambozen cheesecake
Dit heb je nodig:
Koekbodem
- 200 gram digestive koekjes
- 100 gram roomboter
Cheesecake
- 800 gram roomkaas
- 230 gram zure room
- 150 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 25 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- Scheutje citroensap
Verder
- 400 gram verse frambozen
- 1 reep witte chocolade om te raspen of smelten
- Springvorm 20 cm diameter
Zo maak je het:
Bodem
- Bekleed een springvorm met bakpapier en vet deze in, verwarm de oven voor op 200 ℃
- Hak de koekjes tot fijne kruimels en smelt de roomboter
- Roer de roomboter door de kruimels en verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van de lepel
- Zet de bodem voor 10 minuten in de oven en haal er daarna uit
Cheesecake
- Spatel de ingrediënten voor de cheesecake door elkaar, spatel de eieren als laatste door het beslag. Spatel alles rustig door, het is niet de bedoeling dat het beslag luchtig word
- Verlaag de oventemperatuur naar 130℃
- Giet het beslag in de springvorm, tik een aantal keer ermee op het aanrecht en zet hem dan in de oven. Bak de cheesecake in circa 1,5 uur gaar. Het midden mag nog een beetje wiebelen. Open de ovendeur tussentijds niet!
- Laat de cheesecake helemaal afkoelen in de oven, laat hem dan afkoelen op kamertemperatuur en zet hem dan voor een paar uur, 't liefste de hele nacht, in de koelkast om verder op te stijven
- Versier de cheesecake met verse frambozen en witte chocoladerasp of smelt de witte chocolade en drizzle deze over de taart
1 Comment
Harry de Graaf
3 april 2016 at 14:08Erg lekker, goede structuur en niet te zoet! Aanrader!