Hebben jullie het nieuws gezien? Er komt eindelijk een einde aan al die regen en het gaat vriezen! Dus tijd om de overheerlijke winterse maaltijden op tafel te zetten. Zo is deze goed gevulde bonenschotel met rookworst echt een topper. Het zit boordevol met groentes en vlees en is de perfecte maaltijd voor een goed gevulde buik. Lekker te combineren met tafelzuur en is ook nog eens vegetarisch te maken in door al het vlees te vervangen door de vega variant! Staat deze overheerlijke bonenschotel met rookworst binnenkort bij jullie op de tafel?
Bonenschotel met rookworst
Dit heb je nodig:
- 300 gram rundergehakt
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 rookworst
- 450 gram naturel krieltjes
- 1 grote blik kapucijners of andere bonen
- 1 ui
- 1 grote prei
- 250 gram kastanje champignons
- 1 rode paprika
- Klein zakje soepgroente
- 3 eetlepels Franse mosterd
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- ½ theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Zet de rookworst voor 20 minuten in niet kokend heet water, spoel de kapucijners af en laat deze uitlekken. Snijd verder alle groentes die gesneden moeten worden
- Verhit wat olie of boter in de braadpan en bak hierin eerst de krieltjes gaar, haal ze daarna uit de pan en doe de spekreepjes en gehakt en bak deze rul en gaar
- Voeg dan de champignon, ui, paprika en prei toe en roerbak dit tot deze wat beginnen te slinken en voeg dan nog het zakje soepgroentes toe en roerbak wederom tot de groentes beginnen te slinken
- Maak nu de bonenschotel op smaak met de mosterd, de kruiden en zout en peper en roer goed door elkaar
- Snijd de rookworst in plakjes en doe deze samen met de bonen en de krieltjes in de pan
- Serveer dit met augurkjes en zilveruitjes!
No Comments