Kip kerrie

Kip kerrie, one of my favourites! Heerlijk rijstgerecht met echte kerriekruiden. Nee, niet die uit de supermarkt, maar uit de toko. Zodra je deze kerrie kruiden kent, wil je niks anders meer! De kip kerrie kruiden van de toko maakt dit gerecht echt af en maakt dat je dit gerecht nog veel vaker wilt maken!

kip kerrie

Kip kerrie met rijst

Met dit recept tover je de lekkerste kip kerrie op je bord!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 350 gram kipdijfilet
  • 450 gram sperziebonen vers of uit de diepvries
  • 1 rode paprika
  • 100 gram taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 blikje met ananasstukjes
  • 500 milliliter bouillon van kip
  • 150 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels kerrie kruiden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 400 gram basmatirijst
  • Zout en peper naar smaak
  • Scheutje wokolie

Zo maak je het:

  • Kook de sperziebonen beetgaar, snijd de kipdijfilet, en paprika in stukjes, snipper het uitje en de knoflooktenen
  • Bereid de rijst zoals staat beschreven op de verpakking
  • Verhit een scheutje wokolie in een (wok)pan en fruit hierin de knoflook kort
  • Voeg nu de kip toe en wok deze tot ze bijna gaar zijn, voeg dan de ui en paprika toe en bak nu de kip en groentes gaar
  • Voeg als laatste de taugé toe en wok dit 1 minuut mee
  • Doe nu de 2 eetlepels bloem samen met de kruiden in de pan en laat dit voor enkele minuten garen
  • Blus dit af met de bouillon en roer tot de saus begint in te dikken, roer dan de kookroom door de saus
  • Laat voor enkele minuten indikken en voeg als laatste de boontjes en ananas toe (of serveer saus en boontjes apart)

Notities

Mocht je het lekker vinden, kook dan wat rozijntjes mee met de rijst! Dit geeft net dat extra zoetje aan de kip kerrie. Erg lekker!
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

2 Comments

  • Dina Kool
    26 augustus 2018 at 15:08

    Wat een heerlijk en makkelijk recept.
    Bedankt voor het delen…

    Reply
  • Jose Roberts
    28 februari 2019 at 21:27

    Van de week toevallig jouw kipkerrierecept ontdekt en gemaakt.
    Mijn familie vond het heerlijk, mijn schoondochter vroeg mij zelfs het recept.
    Erg lekker.

    Reply

Leave a Reply

Recipe Rating