Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip kerrie met rijst
Met dit recept tover je de lekkerste kip kerrie op je bord!
No ratings yet
Print
Pin
Servings:
4
porties
Dit heb je nodig:
350
gram
kipdijfilet
450
gram
sperziebonen
vers of uit de diepvries
1
rode paprika
100
gram
taugé
2
teentjes knoflook
1
grote ui
1
blikje met ananasstukjes
500
milliliter
bouillon van kip
150
milliliter
kookroom
2
eetlepels
bloem
3
eetlepels
kerrie kruiden
1
theelepel
chilipoeder
400
gram
basmatirijst
Zout en peper
naar smaak
Scheutje wokolie
Zo maak je het:
Kook de sperziebonen beetgaar, snijd de kipdijfilet, en paprika in stukjes, snipper het uitje en de knoflooktenen
Bereid de rijst zoals staat beschreven op de verpakking
Verhit een scheutje wokolie in een (wok)pan en fruit hierin de knoflook kort
Voeg nu de kip toe en wok deze tot ze bijna gaar zijn, voeg dan de ui en paprika toe en bak nu de kip en groentes gaar
Voeg als laatste de taugé toe en wok dit 1 minuut mee
Doe nu de 2 eetlepels bloem samen met de kruiden in de pan en laat dit voor enkele minuten garen
Blus dit af met de bouillon en roer tot de saus begint in te dikken, roer dan de kookroom door de saus
Laat voor enkele minuten indikken en voeg als laatste de boontjes en ananas toe (of serveer saus en boontjes apart)
Notities
Mocht je het lekker vinden, kook dan wat rozijntjes mee met de rijst! Dit geeft net dat extra zoetje aan de kip kerrie. Erg lekker!