Pannenkoeken + overheerlijke variaties

Als ik zeg tegen mijn man dat we pannenkoeken gaan eten, verschijnt er een heel brede glimlach op zijn gezicht. Ik weet dat hij gek is op pannenkoeken en ben daarom bereid om af en toe wat langer in de keuken te staan om deze pareltjes te maken. Niet alleen mijn man is er gek op, ook ik houd er van. Vooral als er restjes zijn waardoor ik de dag daarna lekker ontbijt heb (en misschien nog wel lunch haha).

Dit recept is voor een naturel pannenkoek, maar er zijn zoveel variaties op te bedenken! Maak een heerlijke zoete pannenkoek met aardbeien en slagroom, of met blauwe bessen. Wat ik zelf heel erg lekker vind zijn pannenkoeken met appel en kaneel. Helaas waren de appels op, maar gelukkig had ik laatst een potje appelmoes van Servero gekregen. Servero 100% is een appelmoes zonder toegevoegde suikers of andere toevoegingen. De zoetheid komt echt puur door de eigen suikers van de appels. Daarbij worden de appels minder lang verhit waardoor de smaak behouden blijft. Dus met Servero 100% voel ik mij nu iets minder schuldig als ik appelmoes eet. Enfin, ik had gelukkig dus alsnog een heerlijke appelpannenkoek!

pannenkoeken

Naast zoete pannenkoeken, zijn hartige pannenkoeken ook erg lekker en ook hierin zijn er vele variaties te bedenken. Wat Jasper erg lekker vind is een hartige pannenkoek met spek en kaas. Naast de gekregen appelmoes, zat er ook een oranje paprika van Colourful Taste in de foodpost. Ik heb ze nog nooit zien liggen in de supermarkt en had ze ook nooit gehad. Ik moet zeggen dat ik erg verrast ben! Het heeft de zoetigheid van de rode paprika en de frisheid van de gele. Ik vind het in ieder geval een lekkere paprika. Al met al had ik besloten om een hartige pannenkoek te maken met spek, kaas, ui en de oranje paprika.

pannenkoeken
pannenkoeken

Voor nu het recept voor de naturel pannenkoek waarmee je eindeloos kunt variëren!

PANNENKOEKEN 

Voor circa 8 tot 10 pannenkoeken

Ingrediënten:
– 300 gram tarwebloem
– 3 eieren
– 500 ml melk
– Snufje zout
– Vloeibare margarine, boter of olijfolie

+ appel, kaneel, aardbeien, bosbessen, spek, kaas, ui, paprika, ham, salami et cetera

Bereiding: 

  1. Doe de tarwebloem in een kom en doe de eieren en de helft van de melk erbij
  2. Klop met een mixer tot een egaal beslag en voeg de overige melk erbij, klop tot een luchtig en egaal beslag
  3. Laat een koekenpan goed heet worden en doe wat vetstof in de pan
  4. Schep met een soeplepel het beslag in de pan en laat het uitvloeien, na een aantal seconden kan je de andere ingrediënten op de pannenkoek leggen en meebakken
  5. Wanneer de bovenkant opdroogt en de onderkant een mooi kleurtje heeft, kan je de pannenkoek omdraaien
  6. Bak deze kant ook bruin
  7. TIP: zet een pannetje met water op en leg hier een bord op, hierop kan je de pannenkoeken leggen, dek af met een deksel: zo blijven de pannenkoeken lekker warm!
  8. Herhaal stap 4 t/m 6 totdat het beslag op is, doe bij iedere pannenkoek een beetje vetstof in de pan

Eet smakelijk! 

pannenkoeken
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply