Deze tomatensoep is allesbehalve standaard. Door rijpe tomaten samen met knoflook, ui, verse tijm en rozemarijn te roosteren, ontstaat een volle, hartige smaak die je direct verwarmt. De pesto wordt erdoorheen geroerd voor een kruidige kick, en een lepel romige mascarpone maakt het helemaal af. Serveer met wat goed brood en je hebt een heerlijke, simpele maaltijd vol vitamines en vezels.

Voor deze geroosterde tomatensoep ontvellen we de tomaten dus niet. Door het roosteren in de oven hebben de tomaten een heerlijke smaak en zit de soep vol met vezels en vitamines.


Dit heb je nodig:
- 1 kilo rijpe tomaten Roma tomaten, trostomaten, kerstomaatjes
- 1 ui
- 4 knoflooktenen
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 takjes verse tijm
- Zout peper
- 1 eetlepel mascarpone
- 3 theelepels groene pesto
- Verse basilicum
- Extra vergine olijfolie
- Staafmixer of keukenprocessor
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Was de tomaten en snijd ze in grove stukken, idem als de ui. Pel de knoflook en plet deze met de platte kant van een mes
- Leg de stukken tomaat, ui en knoflook op de bakplaat samen met de takjes tijm en rozemarijn
- Besprenkel het geheel met olijfolie en hussel dit door, breng op smaak met zout en peper
- Zet de oven op grillstand en rooster de tomaten voor ongeveer 20 minuten op hoge stand, houd in de gaten, het mag niet verbranden
- Haal de tomaten uit de oven en doe alles in een kookpan, verwijder de stokjes van de kruiden
- Zet de pan op middelhoog vuur, voeg wat blaadjes basilicum toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep
- Doe de mascarpone in de pan en roer tot deze is gesmolten, breng dan de soep op smaak met de pesto en eventueel nog wat extra zout en peper
Notities

No Comments