Ga terug
+ servings
Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

No ratings yet
Print Pin
Servings: 1 liter soep

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo rijpe tomaten Roma tomaten, trostomaten, kerstomaatjes
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • Zout peper
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 3 theelepels groene pesto
  • Verse basilicum
  • Extra vergine olijfolie
  • Staafmixer of keukenprocessor

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Was de tomaten en snijd ze in grove stukken, idem als de ui. Pel de knoflook en plet deze met de platte kant van een mes
  • Leg de stukken tomaat, ui en knoflook op de bakplaat samen met de takjes tijm en rozemarijn
  • Besprenkel het geheel met olijfolie en hussel dit door, breng op smaak met zout en peper
  • Zet de oven op grillstand en rooster de tomaten voor ongeveer 20 minuten op hoge stand, houd in de gaten, het mag niet verbranden
  • Haal de tomaten uit de oven en doe alles in een kookpan, verwijder de stokjes van de kruiden
  • Zet de pan op middelhoog vuur, voeg wat blaadjes basilicum toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep
  • Doe de mascarpone in de pan en roer tot deze is gesmolten, breng dan de soep op smaak met de pesto en eventueel nog wat extra zout en peper

Notities

Heerlijk met knoflookcroutons!