Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde tomatensoep
No ratings yet
Print
Pin
Servings:
1
liter soep
Dit heb je nodig:
1
kilo
rijpe tomaten
Roma tomaten, trostomaten, kerstomaatjes
1
ui
4
knoflooktenen
2
takjes verse rozemarijn
2
takjes verse tijm
Zout
peper
1
eetlepel
mascarpone
3
theelepels
groene pesto
Verse basilicum
Extra vergine olijfolie
Staafmixer of keukenprocessor
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier
Was de tomaten en snijd ze in grove stukken, idem als de ui. Pel de knoflook en plet deze met de platte kant van een mes
Leg de stukken tomaat, ui en knoflook op de bakplaat samen met de takjes tijm en rozemarijn
Besprenkel het geheel met olijfolie en hussel dit door, breng op smaak met zout en peper
Zet de oven op grillstand en rooster de tomaten voor ongeveer 20 minuten op hoge stand, houd in de gaten, het mag niet verbranden
Haal de tomaten uit de oven en doe alles in een kookpan, verwijder de stokjes van de kruiden
Zet de pan op middelhoog vuur, voeg wat blaadjes basilicum toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep
Doe de mascarpone in de pan en roer tot deze is gesmolten, breng dan de soep op smaak met de pesto en eventueel nog wat extra zout en peper
Notities
Heerlijk met knoflookcroutons!